Söndag 19 Sep
Stockholm

Samma fel år efter år

Viktor Adolfsson.
Viktor Adolfsson. Foto:

Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson om problemet som kommer tillbaka vid varje tandläkarbesök.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado.

Samtidigt som ni satte i er dagens första, redan uttjatade, kanelbulle satte jag mig ner i en tandläkarstol i Enskede i morse. Jag har kanske inte begåvats med så många ovanliga kroppsliga förmågor men mina tänder har alltid varit mina vänner.

Noll hål igen. Tacksam för att notan hamnar på en dryg trehundring i stället för de där tiotusentals kronorna som man får betala vid minsta lilla fel. Men vartannat år, varje gång jag kliver ut från tandläkaren, ångrar jag mig grovt. Varför i helvete använder jag inte tandtråd oftare?

I dag var det faktiskt värre än tidigare. När tandläkaren började ta bort tandsten ställde sig assistenten och (typ) dammsög min mun samtidigt. Den vita, något genomskinliga slangen var rakt framför mina ögon. Dess innehåll var rött och flytande. "Oj, du har ju blodat ner hela dig", sa sedan min tandläkare samtidigt som hon gav mig ett par våtservetter för att torka bort blodet ur mungiporna.

Jag har en hel påse med plackers hemma. En handfull av dem har plockats ur, använts och kastats. Det är inte så att jag inte vet varför eller hur jag ska använda dem.

Nu sitter jag här med en renare tandrad och mer ömmande tandkött än någonsin. Och vet att det kommer att vara exakt likadant om två år.

Men först ska jag också äta en jävla bulle.

Kommentera
Kopiera länk
Dela