Lördag 18 Sep
Stockholm

"Tänk er att ni är hon från Baywatch med stora brösten"

Henrik Eriksson.
Henrik Eriksson. Foto:

Nyheter24:s nyhetschef Henrik Eriksson uppmanar alla att våga vägra trendig träning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Henrik Eriksson

Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här.

"Tänk er att ni är Pamela, hon från Baywatch med stora brösten"..."Eller just det, ni vill ju vara prinsessor"..."visa mig gangsta", skriker SATS-tränaren samtidigt som hen visar "klassen" hur man dansar som i Michael Jackssons musikvideo Thriller.

Händelsen inträffade häromdagen när min flickvän var på ett pass "SH'BAM" (Ja, det heter så). När hon kom hem från gymmet frågade jag som vanligt hur det gick. "Det konstigaste passet någonsin" fick jag som svar. Tidigare har hon testat på "Zumba", just för att hon gillar att dansa, men aldrig någonsin hade hon varit med om en så konstig träningsform. 

Vid en snabb sökning på SATS:s hemsida kan du även boka in dig på pass som Afro, AquaPower, Hot MOJO och Transformer. Samtidigt som jag garvar för mig själv och skakar på huvudet börjar jag fundera på varför man valt att döpa ett träningspass till något som lika gärna kunde vara en drink. Har vi blivit så lata att gymmen måste slå till med flaschiga namn för att de ska locka folk? 

Ta Crossfit som ett exempel. Helt vanlig funktionell stationsträning som blivit supertrendigt på kort tid. Enligt mig är denna träningsform det absoluta beviset på hur lätt vi faller för grupptrycket. Och här har gymmen varit smarta. I stället för att kalla en station för "upphopp med en armhävning" så kallas det numera "Burpees" (ja, det låter som en rap). 

Och det är det här gymmen som stockholmarna står i kö för...

Och billigt är det inte. Ett månadskort kan kosta 2 000 kronor. För ungefär samma kostnad får du ett årskort på Friskis&Svettis;. Jag antar att det inte är jag som får skratta bäst och sist.

Kommentera
Kopiera länk
Dela