Henrik Eriksson.
Henrik Eriksson.

"Tänk er att ni är hon från Baywatch med stora brösten"

Nyheter24:s nyhetschef Henrik Eriksson uppmanar alla att våga vägra trendig träning.


Henrik Eriksson

Henrik Eriksson är nyhetschef på Nyheter24. 

Följ honom på twitter här.

"Tänk er att ni är Pamela, hon från Baywatch med stora brösten"..."Eller just det, ni vill ju vara prinsessor"..."visa mig gangsta", skriker SATS-tränaren samtidigt som hen visar "klassen" hur man dansar som i Michael Jackssons musikvideo Thriller.

Händelsen inträffade häromdagen när min flickvän var på ett pass "SH'BAM" (Ja, det heter så). När hon kom hem från gymmet frågade jag som vanligt hur det gick. "Det konstigaste passet någonsin" fick jag som svar. Tidigare har hon testat på "Zumba", just för att hon gillar att dansa, men aldrig någonsin hade hon varit med om en så konstig träningsform. 

Vid en snabb sökning på SATS:s hemsida kan du även boka in dig på pass som Afro, AquaPower, Hot MOJO och Transformer. Samtidigt som jag garvar för mig själv och skakar på huvudet börjar jag fundera på varför man valt att döpa ett träningspass till något som lika gärna kunde vara en drink. Har vi blivit så lata att gymmen måste slå till med flaschiga namn för att de ska locka folk? 

Ta Crossfit som ett exempel. Helt vanlig funktionell stationsträning som blivit supertrendigt på kort tid. Enligt mig är denna träningsform det absoluta beviset på hur lätt vi faller för grupptrycket. Och här har gymmen varit smarta. I stället för att kalla en station för "upphopp med en armhävning" så kallas det numera "Burpees" (ja, det låter som en rap). 

Och det är det här gymmen som stockholmarna står i kö för...

Och billigt är det inte. Ett månadskort kan kosta 2 000 kronor. För ungefär samma kostnad får du ett årskort på Friskis&Svettis;. Jag antar att det inte är jag som får skratta bäst och sist.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.