Viktor Adolfsson.
Viktor Adolfsson.

"Därför hatar jag nyår"

Då och då kommer en sådan där högtid som förknippas med fest - och framför allt hemresan från festen. Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson berättar om sina känslor inför det.


Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado.

Klockan är 03.35. Jag är på väg hem. Bredvid mig sitter en kille och halvsover med hörlurar i öronen. Untz, untz, untz. Antar att det är för att han inte ska somna helt.

Alla som någon gång åkt hem en helgkväll i Stockholms tunnelbana sitter på sin plats, tittar lite slött omkring sig och vill bara komma hem. Förutom på nyårsafton. Då kommer dem. De som aldrig annars är ute på stan efter 22. De som tycker en tunnelbaneresa på småtimmarna är en jävla UPPLEVELSE. De som står och pratar högt om vad härligt och roligt allt i vagnen är.

Det är inget exotiskt med att åka hem mitt i natten. Det är knappast trevligt heller. Därför hatar jag att åka hem när det är just nyår, eller valborgsmässoafton för den delen. Helt enkelt en högtid som (vare sig man vill eller inte) innebär fest och alkohol. 

Då ska vi vanliga dödliga, som är vakna längre än till midnatt mer än en gång om året, behöva stå ut med detta. Det är en vanlig tunnelbaneresa, bete er som folk - sitt ner och håll tyst.

Jag uppmuntrar gärna människor som är sociala även i kollektivtrafiken. Men jag undviker helst de som är sociala i kollektivtrafiken under tiden 01-07 på dygnet.

Nästa år firar jag nyår hemma.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!