Michael Bergqvist.
Michael Bergqvist.

"I've got a bad feeling about this"

Nyheter24:s Michael Bergqvist om att J.J. Abrams ska regissera den nya Star Wars-filmen.


Michael Bergqvist...

...jobbar som reporter på Nyheter24 med inriktning på nyheter.

Han finns på Twitter och Instagram.

Det var i oktober förra året som det stod klart att Disney har köpt Lucasfilm Ltd, företaget som äger rättigheterna till Star Wars. Disney gick snabbt ut med att en ny "Star Wars"-film planerades till 2015. Många fans rasade över köpet. Personligen tycker jag att det ska bli kul att det kommer en till film i serien så snart. Det har tidigare bekräftats att Michael Arndt (Toy Story 3, Little Miss Sunshine) blir manusförfattare. 

I helgen avslöjades det att J.J. Abrams blir regissör. Han har tidigare regisserat och skrivit manus till serierna "Lost" och "Alias" och är snart aktuell med Star Trek: Into Darkness. Ett lysande val vid första anblick. Jag anser att Lost är av högsta kvalitet och det Abrams gjort för Star Trek är fantastiskt.

Men sen började jag fundera. Anledningen till att mitt första riktiga och stora filmminne från min barndom är att titta på Star Wars: A new hope på VHS är för att storyn i grund och botten är enkel:

"En ond kejsare vill styra galaxen och är på god väg att nå sitt mål. Någon måste stoppa honom."

Det är en klassisk saga om det onda mot det goda. Om det är något Abrams inte är bra på så är det enkelt. Visst, han är en mästare på begreppet multiversum och hur man lättast förvillar sin publik. Men är det något som passar in i Star Wars-universumet?

Star Wars: The phantom menace och filmerna därefter ser jag som en stor besvikelse. Det känns som att skaparen George Lucas gjorde rätt när han släppte ifrån sig sitt mästerverk.

Att Abrams kan göra kvalitetsfilmer råder det ingen tvekan om. Men ibland är enkelt bättre än komplicerat.

Som tur är står Abrams inte med som manusförfattare. Men om det ändrar sig innan premiären har jag bara en sak att säga:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.