Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det är jag som är nallebjörnen"

- 28/02/2013, 12:07
Viktor Adolfsson.

Viktor Adolfsson.

Nyheter24:s reporter Viktor Adolfsson om en intensiv vecka. Och att det finns fulare fiskar i sjön.

Ni som känner mig har knappast missat det. Och ni som inte känner mig kanske också har sett det. Kevin Bäckström sparkades ur snowboardlandslaget efter att han skrivit om mig och min kollega Emma på sin blogg.

Ja, det är jag som är nallebjörnen. Men den här texten kommer inte att handla om mitt utseende eller att jag visst får ligga. Ledsen att göra er besvikna.

Det var rätt att han fick gå, men det är fel att lägga för mycket kraft på en person som Bäckström. För det finns otaliga exempel på idrottsmän och -organisationer som hade behövt få en liknande storm riktade mot sig. De har bara varit skickligare på att hantera situationen.

Alexander Gerndt har fortfarande möjlighet att bli uttagen i fotbollslandslaget trots att han dömts för misshandel av sin dåvarande flickvän. Miiko Albornoz får "ta en timeout" som gör att han missar två allsvenska matcher för Malmö FF trots att han dömts för sexuellt utnyttjande av barn.

Svenska landslaget kunde spela mot diktaturer som Bahrain, Saudiarabien och Syrien utan att avgångskrav riktades mot dåvarande SvFF-ordföranden Lars-Åke Lagrell. Och Svenska hockeyförbundet kommer undan med att de inte ser några som helst problem med att spela ishockey-VM i Vitryssland - Europas värsta diktatur.

Det är inte konstigt att enskilda idrottsmän och -kvinnor gör fel i ett Idrottssverige där ingen vågar ta ställning för någonting. 

Snowboardförbundet är knappast de som ska behöva stå längst fram på barrikaderna. Men jag är tacksam för att de gjort det. Sport är och har alltid varit mer än just sport.

Ni övriga - har ni några värderingar kvar eller?