Måndag 14 Jun
Stockholm

"Bevara oss från zlatanisterna"

Viktor Adolfsson.
Viktor Adolfsson. Foto:

Nyheter24:s Viktor Adolfsson om de som byter lag lika ofta som Zlatan Ibrahimovic byter matchtröja.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Viktor Adolfsson

Viktor Adolfsson är reporter på Nyheter24 med fokus på politik och internet. På torsdagar skriver han kolumn. 

Följ honom på twitter @viktorado.

I tisdags var jag på en sportbar för första gången på länge. Paris Saint-Germain-FC Barcelona och en svettig club sandwich stod på menyn. Och i fokus var spelare som Leo Messi, David Beckham och, så klart, Zlatan Ibrahimovic.

Visst älskar vi vår Zlatan här i Sverige och oftast med all rätt. Men betyder det att man måste älska varje lag han spelar i? Jag kan slå vad om att det sitter tusentals med sju olika halsdukar i garderoben där hemma: Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG.

Trots att jag var ganska förberedd kom det lite som en chock: det öronbedövande jublet och de stående ovationerna efter att Ibrahimovic kvitterat matchen till 1-1. Här står männen som för två år sedan jublade på samma sätt när Barcelona gjort mål. Nu jublar de när de släpper in ett mål av en svensk som stod flera meter offside. När man annars hade skrikit "DOMARSKANDAL!" skrockar både tittare och medier och säger "Zlatan är Zlatan".

Visst har det funnits spelare som jag också skulle ha velat följa genom hela karriären. Men jag jublade inte för att Real Madrid gjorde mål bara för att David Beckham spelade där. Och jag jublar inte när de gör mål nuförtiden bara för att Cristiano Ronaldo spelar där.

Så bevara oss från zlatanisterna, och alla andra som byter lag för att ytterligare en legosoldat bytt matchställ. Jag skulle vilja se dessa personer åka på semester till Italien och försöka förklara för lokalbefolkningen att de först höll på Juve, sen Inter och sen Milan. Det finns verkligen ingen logisk förklaring.

Ni vet väl att även Zlatan Ibrahimovic en dag kommer att sluta med fotboll? Vilket lag ska ni då hålla på?

Kommentera
Kopiera länk
Dela