Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Definitionen av 'sexig' verkar vara en het potatis"

- 05/07/2013, 07:16 -

Emma Malmlöf

Nyheter24:s Gustav Holmström om varför sexig är ett utmärkt ord – så länge alla är införstådda med innebörden.

Den här veckan har Nyheter24 traditionsenligt presenterat Sveriges tio sexigaste manliga respektive kvinnliga politiker. Något som verkar förvirra många.

Själva problemet där tycks ligga i just ordet "sexigast". Trots att det tydligt står att "det spelar ingen roll hur snygg politikern är på riksdagsfotot eller om hen är hetero, bög eller transa, lång eller kort" så verkar det inte riktigt framgå tillräckligt tydligt. Helt enkelt på grund av vi är så inrutade i vår egen definition av vad sexigt egentligen är för något.

Det kanske låter paradoxalt men för mig behöver sexighet inte alls ha något med sexuell attraktion att göra. Sen att det självklart kan ha det också är en annan femma. Personligen tycker jag att sexig är ett bra och smidigt ord för att beskriva någon eller något. Sexig är bra.

Förutsatt att alla förstår vad man menar då. Men så länge man är tydlig med det vidhåller jag att det är ett underskattat adjektiv som vi borde använda oftare.

Oavsett om det handlar om ren sexuell attraktion eller något som är både mer komplicerat, och antagligen också finare.