- Foto: Emma Malmlöf

"Det har fötts ett barn i England – jag kunde inte bry mig mindre"

Nyheter24:s Gustav Holmström om vad som faktiskt har glatt honom med att den engelska kungafamiljen har utökats.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Det har fötts ett barn i England. Jag kunde inte bry mig mindre.

Eller, ja. Det har självklart fötts en jävla massa barn i England, och resten av Storbritannien, men det är bara ett som varit riktigt intressant. Eller i alla fall skenbart intressant.

Hans kungliga höghet prins William och hans fru Kate har nämligen lyckats med den otroliga bedriften att få ett barn. Kul för dem, i alla fall när de tillverkade lillprinsen kan man tänka sig. Inte lika kul för alla andra. 

Tydligen så förväntas man nämligen ha en åsikt om det hela. Det har jag inte egentligen. Men jag har i alla fall hittat ett par saker som glädjer mig. Dels att ungen uppenbarligen ska heta George Alexander Louis.

Det tycker jag är kul av flera anledningar. Dels för att det ligger synnerligen illa i munnen. Dels att jag alltid läser ut det som George Alexander Lukas. Vilket i såna fall skulle betyda att ungen eventuellt kommer att ha en massa tur men eftersom att han fötts in i en livslång dokusåpa så kan det knappast vara fallet.

Sen var det förstås också fruktansvärt kul med mannen som snodde hela showen. Stadsutroparen Tony Appleton alltså. Mannen som inte tyckte att det var mer än rätt att just han skulle få dyka upp i nyhetssändningar världen över. Han kunde inte bry sig mindre om att ingen bad honom om det.

Det gjorde han rätt i.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!