- Foto: Emma Malmlöf

"En bra målsättning för Obamas Sverigebesök"

Nyheter24:s Gustav Holmström om hur Sverige borde agera under Barack Obamas besök i Sverige.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Barack Obama kommer till Sverige. Mest eftersom att han inte är så där jättebra polare med Vladimir Putin just nu eftersom att den senare vägrar lämna ut den amerikanska visselblåsaren Edward Snowden, men ändå!

Världens mäktigaste man till Sverige alltså. Frågan är bara lite vad han egentligen ska hit och göra. Med all respekt till Fredrik Reinfeldt men han och Obama spelar liksom inte riktigt i samma division. Obama kan ju göra lite som han vill ute i världen, om han skulle känna för det. Och det gör ju amerikanerna som bekant.

Så några större politiska förändringar och framgångar är väl lite väl mycket att hoppas på. Men det kan ju bli trevligt ändå.

När Obama dyker upp i början av september är det ju med lite tur fortfarande till viss del sommar. Kanske kan Reinfeldt ta med sin "kollega" på en middag i det fria. Det är ju rätt tid på året för att äta surströmming till exempel. Det vore väl en kul upplevelse för den amerikanske presidenten. För säga vad man vill om hans jobb, speciellt kul verkar det sannerligen inte vara.

Snarare stressigt och tungt. Men det är väl så det är att vara mäktigast i världen.

Jag tycker att det vore en bra målsättning för presidentens besök i Sverige, att bjussa Obama på lite skoj. För någon nytta kommer det väl ändå inte att göra.

Fast å andra sidan, om hela besöket går ut på att ha kul kan inte en bunt anställda på Rosenbad låtsas att de är med i West Wing. Och hur kul vore det för dem?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

Folkhälsomyndigheten varnar alla äldre: "Kan i värsta fall leda till döden"

Folkhälsomyndigheten är bekymrade över att så få äldre tagit en påfyllnadsdos av sitt covid-19 vaccin i vår. Nu går de ut med en varning till de äldre, och påminner om att sjukdomen i värsta fall leda till döden.

Zimbabwe benådar över 4 000 fångar

Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har benådat över 4 000 fångar som en del av firandet att landet har varit självständigt i 44 år.

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

"Brand i en restaurang.", skriver polisen på sin hemsida.

Misstänkt farligt föremål hittat – bombskyddet ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Osby: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Rv15/lv119. En personbil har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.