Måndag 19 Apr
Stockholm

Män söker sex på nätet: "Hur ung tjej vågar svara?"

Erik är nyhetsreporter på Nyheter24.
Erik är nyhetsreporter på Nyheter24. Foto:

Nyheter24:s Erik Carlsson bestämde sig för att sälja sex på nätet – som 14-årig flicka. Efter två timmar hade han fått svar från sex män – varav en lärare i Stockholm. Nedan kan du läsa deras mejlkonversation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Erik Carlsson

Erik är nyhetsreporter på Nyheter24 med fokus på brott och straff samt internet.

Här kan du läsa fler kolumner av Erik.

Twitter: @ErikCarlsson

Den senaste veckan har Verkligheten i P3 på ett utmärkt sätt visat upp en del av barnsexhandeln i Sverige. Som en uppföljning gav jag mig ut på nätet som 14-åriga Jessica för att ta reda på hur fort jag kunde hitta någon som ville köpa sex av en flicka.

Sexhandeln i Stockholm sker främst på fyra olika forum- och annonssajter. På tre av dem lägger kvinnor – och flickor – ut annonser där de säljer sex. På den fjärde kan män lägga upp efterlysningar efter kvinnor eller flickor. De här rubrikerna är bara några av dem som riktade sig till flickor under de två dagar jag hängde frekvent på sajten:

"Hur ung tjej vågar svara?"

"Trevlig kille söker tjej - Dryga ut studiebidraget?"

"Söker en tjej i högstadiet"

Jag skickade i väg det här mejlet:

"Jag är en tjej som fyller 14 år snart. jag har träffat män tre gånger förut för pengar och skulle vilja göra det igen. Vad kan du betala och vad d vill du göra+"

Efter två timmar hade sex män svarat. Alla villiga att träffas och betala mellan 2 000 och 5 000 kronor för en timme på ett hotell i Stockholm. Vissa misstänksamma, andra inte. En lärare i Stockholm skickade 17 mejl på ett dygn – och det är vår konversation som följer nedan:

Mannen: "Roligt att du svarade! Jag är mycket försiktigt och har inte så stor kuk heller, det är själva grejen att träffa en tjej i din ålder som jag länge har drömt om och vill förverkliga. På din fråga vad jag kan betala, så får du komma med ett förslag tycker jag. Din andra fråga vad jag vill göra, ja inget direkt märkvärdigt, utan det vanliga samlag och oralt".

Vi kommer överens om 2 300 kronor för en timme på ett hotellrum i Stockholm nu på lördag.

Jessica: "Det låter bra. Har du varit med en så ung tjej förut? vad är det me min ålder som är lockande, förstår inte riktigt. sex som sex+ :P. jag är blond, 1,59 lång och väger 48 kg. smal, men har inte så stora bröst :("

Mannen: "Nej jag har inte varit med en så ung tjej tidigare, just därför svarade jag på din annons. Jo det där med att träffa en ung tjej är en fantasi jag har haft, lite svårt att förklara, då jag arbetar som lärare kommer jag dagligen i kontakt med unga tjejer och många flirtar med mig och jag brukar fantisera om att få vara med en ung tjej. 

Jo jag gillar tjejer med små bröst och du får gärna raka dig, jag kommer också att vara nyrakad".

Mannen: "Jo jag glömde svara på din fråga angående klädsel, om du har så är det ju sexigt med stay-ups eller liknande+stringtrosor i spets".

"Jag betalar givetivs om det är något i klädväg som du måste inhandla, meningen är ju att du inte ska behöva få några utgifter. Betalar även dina reseutgifter. Du får gärna ha på dig en klänning".

När läraren skriver att han tänker boka ett hotellrum vill jag skjuta upp köpet.

Jessica: "Men du! vänta med att boka vi kanske kan va hos mig. mina päron ska janske til fjällen över helgen. känns på nåt sätt tryggare än hotell".

Mannen: "Men visst, det vore bättre om vi kunde vara hemma hos dig då i såna fall. Jag väntar med att boka då?

"Vad säger du ska vi säga kl 17.00 oavsett var vi ska ses? Hör av dig snart."

När jag hör av mig igen berättar jag att jag är journalist och frågar om en intervju. När den här texten skrivs har mannen inte svarat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela