Gustav Holmström.
Gustav Holmström. - Foto: Emma Malmlöf

Satsningen på "alla" hos Tolv Stockholm luktar fiasko

Nyheter24:s Gustav Holmström om en nöjessatsning som kan få problem med sin enorma målgrupp.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter.

STOCKHOLM. Idag hade Tolv Stockholm, den nya nöjessatsningen under Tele2 Arena, pressvisning inför premiären på lördag. Och visst, det fanns ljuspunkter. Storbildsskärmen inne på O´Learys var den största jag sett. Solidaritets nya nattklubbssatsning och den nya korvrestaurangen kommer säkert att funka fint.

I övrigt ställer jag mig tveksam. För det första ser hela stället ut som en byggarbetsplats, något som man förvisso lovade skulle vara klart tills på lördag. Men även om, OM, man hinner klart tills dess så kommer det fortfarande att vara en byggarbetsplats på utsidan.

Och det är ju inte speciellt lockande.

Sen är tanken att man ska locka familjer till de olika delarna av jättebygget. Riktigt hur det ska gå till är aningen oklart. Visst, man har en bowlingbana. Bowling är ju kul.

Man har också "äventyrsgolf". Jag sticker inte direkt ut hakan om jag säger att ingen kommer att besöka denna "äventyrsgolf" vid mer än ett tillfälle.

Det är nämligen inte mycket till "äventyr". Det är några kända delar av Stockholm som du får slå golfbollar förbi. Svampen vid Stureplan till exempel. Inte överdrivet upphetsande, om man är snäll. Riktigt tråkigt, om man är elak.

Faktum är att en liknande "äventyrsgolf" finns i min gamla hemstad Eskilstuna. Och har funnits där de senaste fem åren. Det var inte ens spännande där.

Vad som mer kan tänkas locka in familjer och andra kunder är svårt att tänka sig. Mest för att det inte finns klart. Det nya microhotellet med så kallade "sleepboxes" hade ju varit kul att se. Men det var inte klart, såklart.

Annars är det väl tveksamt om salladsbaren, yoghurtbaren och de "interaktiva kapslarna" som kommer att hyras ut till bland annat posten kommer att förmå barnfamiljerna att ta sig ut till arenan.

Det kommer säkert att gå bra bland folk som är sugna på ett nattklubbsbesök, korv eller kolla på fotboll på en storbildsteve.

Satsningen på att "alla" ska känna sig välkomna luktar dock fiasko.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.