Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

#fofrk – det låter till och med som en hostning

Gustav Holmström
1 av 1

Gustav Holmström

Nyheter | 13/01/2014 15:34

Nyheter24:s Gustav Holmström skriver om det konstiga med Folk och Försvars rikskonferens i Sälen.

Äntligen! Det är vinter, det är snö, det är Folk och Försvar i Sälen!

Sa ingen någonsin.

För det är lite samma sak med alla tre. Man vet att det kommer att hända, men man hoppas ändå att det kanske just i år inte blir så. Desperat tänker man att det kommer att gå direkt till vår och solsken. Direkt till Almedalsveckan.

Men så blir det så klart inte. Först kom så klart snön och kylan. Sen, vilket av någon märklig anledning känns fullt logiskt, var det dags för politiker, tyckare och diverse journalister att samlas i Sälen för att prata försvarspolitik under något som är Almedalsveckan minus rosévin och allmänintresse men eventuellt med afterski-öl och en styltig hashtag.

#fofrk 

Det låter till och med som en hostning.

Det är inte det att samhällssäkerhet, säkerhetspolitik och försvarspolitik inte är viktiga ämnen. Det är det så klart. Det är bara det att det hela är så förbannat osexigt.

För det första; vad är det för jävla namn? Snömos! Vilket väl i och för sig känns passande när det hela hålls i Sälen. Det är också oklart. Varför i hela friden hålls det i Sälen?

Säg rent teoretiskt att ryssarna eller någon annan skulle komma dundrandes in över gränsen. Vi skulle typ ge bort Sälen först av allt.

Till skillnad från under Almedalen verkar besökarna inte ens orka festa till det. Så segt är det. Alla bilder som dyker upp i sociala medier är på mjuka och ofarliga fjäll eller på Jan Björklund som ser trött ut. Antagligen efter att ha pratat om Nato för femtioelfte gången.

Fair enough. 

Även om det är märkligt när hela Sälen är byggt för att dricka afterski-öl och Jägermeister på tapp. Framförallt när man bokat svennefylla-meckat Högfjällshotellet för det hela.

På torsdag spelar dansbandet Martinez där. Tillbaka till det vanliga, kort sagt.

Jag hoppas att några av tyckarna stannar kvar. Kanske spelar Martinez sin nya dänga "Jag Faller Isär".

Det skulle kunna ge dem en idé av vad man borde göra med Folk och Försvar.