Gustav Holmström
Gustav Holmström

"Ohly är ett klantarsle – men han kommer undan med det"

Nyheter24:s Gustav Holmström om en gammal partiledare som inte alltid har det så lätt med sociala medier men som verkar klara sig ändå.


Gustav Holmström

Gustav Holmström är nyhetsreporter på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Låt oss slå fast en sak först. När Lars Ohly twittrar ut en länk till rasistsajten Fria Tider så beter han sig som ett klantarsle. Man kan förvänta sig mer av en före detta partiledare och av en nuvarande riksdagsledamot.

Han har ju nämligen en rätt stor poäng när han kallar sajten för "rasistisk och vidrig".

Och där har vi också anledningen till att Ohly klarar sig hyfsat undan trots att han, med all respekt, beter sig som ett klantarsle. Han är nämligen rätt öppen med det. Även om han inte direkt använder sig av frasen "klantarsle", vilket hade varit lustigare.

Precis som förra gången han ställde till det lite för sig i sociala medier och visade upp sina privata delar för halva världen, som ni antagligen trots rejäla försök inte har lyckats glömma.

Han svarar på frågor. Han erkänner att han gjort fel. Han lyckas till och med vara rätt rolig när han säger att det kan hända den bäste. Jag menar, med penisbilden färskt i minnet är det ju faktiskt svårt att hävda att han skulle vara "den bäste" i sociala medier.

Han är helt enkelt som folk är mest och delar länkar utan att orka kolla upp dem. Fruktansvärt klantigt, som sagt.

Men han väger upp det genom att vara ärlig.

Och ärlighet varar som bekant längst. 

Det är särskilt viktigt att komma ihåg om man ibland klantar till det. Det finns rätt många andra som har mycket att lära av det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!