- Foto: Privat

Zeke: "Fem saker närmaste fem åren"

KRÖNIKA. Zeke Tastas om att visa de jävlarna.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Vem är krönikören?

Namn: Zeke Tastas

Ålder: 36

Född: Buenos Aires

Familj: Barnen Mio och Malou, syskonen Sandra, Aurora, Zumay, Zashay, Zaminy, Ziray, El Gordo Blanco och Quetzala.

Jobb: Zeke är reklamvärldens Zlatan, Madonna och Cher – han omnämns enbart med förnamn i branschpress. Zeke startade Scholz & Friends i Sverige, gjorde ett pitstop på Wiley & Partners, arbetade som kreativ chef på Naked och är nu kreativ chef på The Pistöl Agency.

Mest framträdande egenskap: Har ett trasigt socialt gränssnitt.

Vill ha: "What's coming to me chico, the world and everything in it"

Motto: When in doubt, dance

Blogg: thepistolagency.tumblr.com

Jag snackar mycket, har många drömmar, stora planer och fullkomligt onyanserad tro på min förmåga att förverkliga sagda planer.

Kanske är jag verklighetsfrånvänd, kanske är jag naiv, kanske har jag hybris. Men av de få saker jag faktiskt minns från skoltiden var när min bildlärare sa att världen bestod av tre sorters människor;

1) De som har talang men inte arbetar hårt. Dessa kommer aldrig någon vart.

2) De som inte har talang men arbetar hårt. Dessa kommer alltid någon vart.

3) De som har talang och arbetar hårt. Dessa blir tidlösa ikoner, hyllade genom eoner och kan förändra världen i ett slag.

Jag minns att detta fick mig att tagga ner på brajrökandet och faktiskt fokusera. För även om jag inte hade talangen så kanske jag kunde arbeta hårt, en insikt som idag innebär att jag får ångest när jag inte åtminstone ger alla mina drömmar en ärlig chans. Så, för att sätta lite extra press på mig själv tänkte jag nu lista de fem saker jag tänker åstadkomma de närmaste fem åren:

1) Jag ska fan få ur mig en skönlitterär bok. Jag behöver inte bli den nya Per Hagman, recensenter behöver inte hylla mitt mustiga språk och läsarnas reaktioner behöver inte bli översvallande. En bok med mitt namn på pärmen och en liten intervju i morgonsoffan kan räcka.

2) Jag ska skapa ett TV-program. Kanske kommer det att likna Big Brother. Eller inte. Bara jag får sitta i kulisserna som en puppet master och styra över andra människors liv.

3) Jag ska grunda en restaurang. Den behöver inga stjärnor eller drakar men den ska ha det bästa hänget i stan. Och så ska jag ha ett litet runt bord där jag kan leka maffiaboss.

4) Jag ska starta ett spelbolag. För att jag älskar spel? Nja, lite för att jag älskar spelare… Men mest för att jag älskar Aston Martin.

5) Jag ska skapa ett hotell. Det ska vara ett dekadent unikum på den svenska hotellscenen och om gästen klagar på musiknivån från baren, oljudet från medlemsklubben högst upp, sexläten från grannrummet eller att det flyger TV-apparater ut från fönstren så ska de kastas ut. Och bannlysas. Ett litet mikrouniversum av oreda och stämning. Som det gamla Lydmar. Plus SoHo House. På crack.

Förutom det ska reklambyrån och vinbolaget och det där andra vi pysslar med bli alldeles, alldeles underbart och glittrande magiskt.

Så, nu har jag satt press på mig själv. Men jag klarar ingenting av ovan nämnda dumheter själv. Är du sugen på att hjälpa till? Maila på zekefuckingtastas@zekefuckingtastas.com

Maila också om du misstror min förmåga att faktiskt lyckas med ovan; för det finns ingen drivkraft starkare än ”jag ska fan visa de jävlarna”.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.