Tisdag 3 Aug
Stockholm

Alla till Friends Arena den 13 maj – oavsett lagtillhörighet

Johan Andersson.
Johan Andersson. Foto: Nyheter24

Johan Andersson uppmanar alla att gå på Ivan Turinas hyllningsmatch – där allt överskott går till målvaktens gravida änka och deras två barn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Johan Andersson

Johan Andersson, 22, är frilansskribent med bas i Barcelona. 

Uppvuxen på Vångavallen i Trelleborg men har även ett hjärta som klappar för Degerfors IF. 

Har tidigare arbetat som sportchef på Nyheter24

Följ honom på twitter här: @JohanFAndersson

Enligt hans tränare Andreas Alm var Ivan Turina en kille som spred glädje och delade ut björnkramar så fort han fick tillfälle. Han var lika snäll utanför planen som han var stor och skräckinjagande på den. Men i torsdags slutade hans stora hjärta plötsligt att slå och kvar i livet lämnar han sin gravida fru och deras tvillingar.

Det är så orättvist och så sorgligt att det bara känns meningslöst att skriva om fotboll.

Men trots sorgen och saknaden valde AIK att genomföra den allsvenska matchen mot IFK Göteborg – och gav Ivan en värdig hyllning.

Norra stå bjöd på det absolut finaste tifot, matchen startade med en tyst minut och pausades för en 60 sekunder lång applåd i den 27:de minuten.

Martin Mutumba dedikerade sin målgest och 3-1-segern till Ivan, han pekade först ner på vänsterben och sen mot himlen och förklarade sen att den kroatiske målvakten brukar driva med honom för att han inte kan skjuta med vänstern.

AIK spelade i paus upp hälsningar från världsstjärnor som Bayern Münchens Mario Mandzukic, Sjaktars Donetsks Eduardo Da Silva och Lyons Dejan Lovren.

– Ivan var min vän. Han hade det största hjärtat i världen. Snälla kom till matchen mellan AIK och Dinamo Zagreb. Ta med din familj och vänner och stöd Ivan och hans barn, sa Real Madrids Luka Modric.

– Kom till matchen den 13 maj mellan AIK och Dinamo Zagreb. Ta med familj, vänner och visa ditt stöd och hedra Ivan Turina, sa Zlatan Ibrahimovic.

Efter matchen vecklade AIK-spelarna ut en banderoll där det stod ”borta men aldrig bortglömd”.

Har du inget bättre för dig på måndag tycker jag att du, oavsett klubbtillhörighet, borde ta dig till Solna för att hedra en spelare som lämnade oss för tidigt, för att stötta en familj vars pappa plötsligt försvann.

Kommentera
Kopiera länk
Dela