Ellen Grefberg.
Ellen Grefberg. - Foto: Magda Omerspahic

"Nej, kvinnor är ingen sak som går att köpa för en drink"

Nyheter24:s Ellen Grefberg svarar på Gabriella Barks kolumn: "tjejer särar inte för drinkar och att det sista vi behöver är att själva upprätthålla den bilden."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Ellen Grefberg

Ellen Grefberg är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter här: @EllenGrefberg  

Här är texten som inte borde behöva skrivas. 

Jag läste häromdagen en text på min egen nyhetssajt som kan uppfattas som ironisk, gravallvarlig eller som en provokation. Oavsett så håller jag inte med min kollega Gabriella Bark om budskapet.

I texten beskriver min kollega receptet för en bra sommar. Nedan är min personliga övertygelse som kan appliceras på samma situationer.

Först och främst, kvinnor är ingen sak som går att köpa för en drink. Vi är beredda att betala för vår egen alkohol på krogen. Vi väljer inte partners efter deras plånböcker och särar absolut inte på benen för cash. 

Men väljer jag att en kväll tacka ja till en drink betyder det enbart att jag tackat ja till en drink. Ingen kan köpa mig för en sexa vodka.

Vi går inte runt och gör oss till. De mest förödmjukande minnena i mitt liv kommer från när jag under en svag stund försökt spelat någon jag inte är. Det är bara genomskinligt och håller inte en närmare inspektion.

Dessutom är det onödigt eftersom vi kvinnor generellt sett inte behöver imponera på någon. Allt kretsar nämligen inte kring vad potentiella sexpartners tycker om oss. Så ursäkta om jag inte står och skrattar en hel kväll för att göra mig själv attraktiv för dig. 

Kvinnors största intresse är alltså inte att tillfredsställa andra. Vi har tro det eller ej, viktigare saker för oss – som att skratta åt saker som faktiskt är roliga. 

Vi kan dessutom konversera om vad som helst. Eftersom det 2014 är avgjort att kvinnors IQ matchar mäns, går det att tala med stora ord. VI FÖRSTÅR MED ANDRA ORD VAD NI SÄGER. 

Att se ut som sig själv är ett oerhört tidsbesparande knep. Det är också det enda rimliga. Den makt eller tillfredställelse du vill känna sitter inte i en halvnaken – eller heltäckande outfit. Den sitter inte i en solbränna eller kring magpartiet. Riktig makt sitter i hjärnan och kommer genom utbildning eller personlig utveckling. 

Framför allt definieras inte jag av vad hen tycker om mig. 

Jag har helt enkelt bättre saker att tänka på. 

***

Gabriella Barks kolumn här: Rippad, brun och lycklig – så blir du liggvänlig i sommar 

Här kan du läsa en debattartikel som även den är kritisk till det Gabriella Bark skriver: "Nyheter24 fortsätter att leverera idioti"  

Här kommenterar skribenten och Nyheter24:s chefredaktör texten: "Full storm kring Nyheter24-krönika" 


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.