Fredag 14 Maj
Stockholm

Det här är en mörk dag i Sveriges historia

Totte Löfström
Totte Löfström. Foto: Nyheter24

- "Oavsett om man sympatiserar de rödgröna eller med Alliansen är det ett stort misslyckande att Sverigedemokraterna har fått så här stort inflytande"

Kommentera (41)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef hos Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @tottelofstrom

Nu kom kallduschen. Visst var den väntad, men samtidigt var det nog få som trodde att det skulle gå så här illa, när valresultatet kom kvällen den 15 september.

Sverigedemokraterna - ett rasistiskt parti med rasistiska rötter och en rasistisk människosyn - har fällt en sittande regering och för första gången utövat reell makt över svensk politik.

Under sin presskonferens sa Stefan Löfven att det politiska landskapet har målats om fullständigt. Det är sant. För oavsett om man sympatiserar de rödgröna eller med Alliansen är det ett stort misslyckande att Sverigedemokraterna har fått så här stort inflytande.

Det värsta är att det inte är slut där. Risken är stor att Sverigedemokraterna går framåt i extravalet den 22 mars. Risken är stor att väljare som tidigare har röstat på något annat parti, känner sig trötta på att politiker inte kan komma överens, och därför lägger sin röst på SD. Politikerförakt är SD:s högra ben. Det är sådant de växer av.

Den senaste gången vi hade ett extraval i Sverige var 1958. Då berodde regeringskrisen på att partierna inte kunde komma överens. Nu beror den på att vi har rasister i riksdagen.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (41)
Kopiera länk
Dela