Tisdag 11 Maj
Stockholm

Hägglund kastar in handduken – nu lär det vara Jan Björklunds tur

Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl.
Nyheter24:s Karl-Anders Lindahl. Foto: Letti Freiwalds

skriver om hur Hägglunds avgång lär göra folkpartisterna avundsjuka.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Detvar så oväntat, och ändå inte. Sveriges skönaste partiledareGöran Hägglund lägger handskarna på hyllan efter elva år.

Påmånga sätt var det behövligt – Hägglund hade blivit en relikfrån en avlägsen tid, en tid som nu känns lika långt borta somtruckerkepsar och Partille-Johnnys.

Vadsom händer nu är som vanligt omöjligt att säga. Min gissning äratt vem som än blir ny partiledare för Kristdemokraterna så kommerpartiet ta ännu ett steg åt höger. Man kommer att höja röstermot invandring och en mer konservativ familjepolitik. Här finns detröster att hämta, men KD:s problem är att Sverigedemokraternaredan lagt vantarna på de flesta.

Ochhur resten av Alliansen kommer att reagera när KD går allt längreåt höger samtidigt som de tappar en av Sveriges mest karismatiskapartiledare genom tiderna är svårt att säga.

MenKristdemokraterna går in i en ny tid, det är en sak som är säker.Och det lär andra partier också vilja göra. Folkpartiets väljarelär i denna stund blicka avundsjukt på KD och sakna fräschhetenoch spänningen över att välja ett nytt ansikte utåt. Jan Björklund börjar kännas tråkig, trött och orimlig. Han klamrar sig kvar trots att folk har tröttnat på honom, och förtroendesiffrorna pekar nedåt.

Ochmed Folkpartiets katastrofala opinionssiffror och desperata utspel omspråktest för invandrare så kanske Hägglunds avhopp blir droppen– folkpartisterna vill också tapetsera om. De längtar tillbaka till en riktigt liberal politik i stället för Björklunds trötta populistiska utspel.

Hägglundavgår – och han lär ta Björklund med sig.  

Tror du björklund sitter kvar?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela