Stockholm

Därför gör vi vad vi kan för att hjälpa polisen att hitta pojkarna

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.
Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

I dag publicerar Nyheter24 en artikel på arabiska. Här förklarar Nyheter24:s chefredaktör varför.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Henrik Eriksson är chefredaktör och ansvarig utgivare på Nyheter24.

Följ honom på Twitter här: @erikssonhenrik 

Tänk dig att du är på flykt ifrån hot och förföljelse. Att du är nio år gammal och ensam kommer till ett nytt och främmande land. Ett land du kanske inte ens visste fanns för bara några månader sedan. 

Du förstår inte språket, du vet inte var dina föräldrar är, och du har råkat ut för sådant som inget barn ska behöva råka ut för.

När du då utsätts för ännu ett övergrepp, en ordningsvakt som på ett mycket hårdhänt sätt griper och håller fast dig, då är det fullt naturligt att bli rädd och helt tappa förtroendet för de myndigheter som egentligen bara försöker hjälpa dig.

Det hände de två pojkarna som nu är försvunna och på flykt i Malmö. Den trygghet de borde ha fått känna raserades av en enskild händelse, och för varje sekund de är försvunna ökar risken för att de far ännu mer illa.

Därför väljer Nyheter24 i dag att publicera ett meddelande från polisen till pojkarna. Pojkarna kommer från Marocko och deras modersmål är arabiska, så därför är texten skriven så att de ska förstå den.

Vår förhoppning är att pojkarna på något sätt ska få se meddelandet, och därigenom få veta att de inte är jagade eller riskerar att bli straffade. 

Myndigheterna vill hjälpa dem och om de bara kontaktar Polisen kommer de att vara i trygghet.

Det här är det minsta vi kan göra.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.