- Foto: Nyheter24

Ibland vill jag bara skrika i kudden och dö

Sluta försöka vara något du inte är. Det är helt okej att må skit och ha ångest. Att stänga in det gör bara allting ännu värre.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Caroline Hotti är praktikant på Nyheter24:s debattredaktion.

Följ henne på Twitter: @CarolineHotti

Ibland får jag fet ångest. Du vet, typen av ångest som gör att du vill slänga dig på marken och vråla som en treåring. Ångesten som gör att du vill slå allt och alla, inklusive dig själv på käften. Den där vidriga känslan som äter upp dig inifrån tills att ingenting finns kvar.

Ångest.

Vi människor är alldeles för lyckokåta. Upphetsat suger vi i oss de senaste tipsen, metoderna och knepen för att uppnå den extas som är lycka.

Vi beställer olagliga preparat på nätet för att bli smalare. Vi sprutar in giftiga substanser under huden för att bli snyggare. Vi skuldsätter oss för att köpa prylar vi inte behöver. Vi säljer själen till Satan.

Varför är det ingen som reagerar? Uppenbarligen fungerar det inte. Ingen människa är gjord för att vara perfekt. Det går inte att ständigt vara så där nödigt glad som Mia Törnblom, när vi egentligen känner oss som Mia Skäringer. Det är inte hälsosamt.

Det finns en styrka i att våga vara sårbar. Människor som inte trycker undan negativa känslor får lättare att hantera dem. Om vi är öppna med hur vi mår, vågar att säga: ”i dag har jag ingen som helst lust att leva”, binder vi starkare relationer med våra nära och kära. Vi mår bättre. Alltså blir vi lyckligare.

Så sluta försöka vara något du inte är. Du är mänsklig och måste handskas med prestationsångest, svartsjuka och skammen som följer det där sms:et du önskar att du inte skickade på fyllan.

Släpp det. Det går inte att fly från dina känslor.

De är en del av dig oavsett om du vill det eller inte.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.