- Foto: Malin Wigen/Facebook

Alla mammor borde vara som Morran

Morran kanske inte alltid gör allt rätt – men hon vet vad som är allra viktigast med att vara förälder.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Krönika

Malin Wigen är reporter på Nyheter24.

Följ henne på Twitter:@MalinWigen

Låt oss prata om Morran – Sveriges mest kända tv-mamma. En mamma som i mångas ögon har lite problem med uppfostran. Men Morran är mycket mer än så. Faktiskt, så kan många mammor där ute ta efter Morran. För Morran är en mamma som vi alla behöver – till viss del i alla fall.

Morran är en mamma som älskar sitt barn villkorslöst. Det spelar ingen roll vad du skriker åt henne eller att du är odräglig ibland. Även om du skulle mörda någon skulle hon stå fast vid din sida och ropa: Bubbiiiiiiis!

Bildkälla: Facebook

Morran är en stöttande mamma. Hon är en sån som låter en att syssla med vad man vill. Skulle du vilja satsa på att bli världens bästa hundbajsplockare skulle hon supporta ditt livsval till hundra procent. Och om du nu vill lägga en massa pengar på att köpa en massa onödiga grejer på internet så skulle hon stå vid din sida och kalla dig för "sin lilla köpis".

Bildkälla: Facebook

Morran är en uppmuntrande mamma. När du väl gör något bra är Morran inte den som spar på orden. Hon skulle säga att du är supersmart – även om det skulle handla om att hitta locket på en förpackning. För henne är du bäst, till och med när du täcker för hål med en madrass.

Morran är en accepterande mamma. Även om du inte är det mest exemplariska barnet och rätt vidrig ibland (vilket i för sig kan ha att göra med uppfostran), så tillåts du vara som du är. Trots dina små fel och skavanker är du alltid perfekt – i mamma Morrans ögon.

Och Morran låter dig älska vem du vill. Det spelar ingen roll vem du släpar hem (så länge personen är snäll) – tjej, kille, en docka. För vem det än är så kommer Morran med chokladmjölk och ostmackor och tar sig tid att snacka med din älskling i soffan. För henne är din lycka viktigast.

Bildkälla: Facebook

Så även om Morran i mångas ögon har lite problem med sitt föräldraskap, så har hon några av de viktigaste egenskaperna som en mamma och pappa, behöver. Hon är kärleksfull, stöttande och accepterande.

För visst skulle du också vilja ha en mamma som Morran?

/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Önskar du att Morran vore din mamma?
Tack för din röst!