Lördag 27 Nov
Stockholm

Det är själviskt att skaffa barn

Hanna Larsson.
Hanna Larsson. Foto: Totte Löfström

"Tänkt till en gång till innan ni bestämmer er för att skaffa barn".

Kommentera (54)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Krönika

Hanna Larsson är praktikant på Nyheter24.

Följ henne på Twitter här: @MotherPopcorn_

Människan är som en parasit som suger ut jordens resurser och både lever på och utplånar andra arter. Vi blir bara fler och fler till antal, vilket bland annat innebär fler och fler bilar, fler flygplansresenärer och fler konsumenter. Och alltså en långsam utplåning av världen så som vi känner den.

Det sista den här planeten behöver är en till homo sapiens sapiens.

Människan verkar inte vara kapabel till att sluta se naturen som en aldrig sinande källa till resurser och det går inte att stoppa befolkningsökningen.

Fast vänta jo. Genom att strunta i att skaffa barn. Eller åtminstone vara lite mer restriktiv i produktionen av nya små utsugare.

Först då kan du känna att du bidrar till en hållbar utveckling. För vill du verkligen att ditt barnbarns barn ska födas till en karg värld där delfiner känns lika mycket som ett sagodjur som dinosaurier gör för dig, bara för att tillfredsställa ditt eget begär?

Att skaffa barn är en handling som enbart gynnar dig själv och inte kommande generationer eller världen du lever i, och är alltså en av de mest själviska saker du kan göra.

Jordens enda räddning är fler människor som resonerar på det här sättet och kan stoppa den här barnhysterin. Den bästa lösningen på problemet är nog att sprida mina gener och åsikter. Därför kommer jag att satsa på att skaffa åtminstone två barn, som i sin tur kan föra resonemanget vidare.

....

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (54)
Kopiera länk
Dela