Gustav Holmström.
Gustav Holmström. - Foto: Nyheter24

Laddar du ner Johan Falk-filmer förtjänar du att jagas och straffas

Gustav Holmström skriver om ett högst allvarligt problem.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Gustav Holmström

Gustav Holmström är utvecklingschef och tf. nyhetschef på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @HolmstromGustav

Åh nej, stackars gratistittare – nu kan ni spåras på nätet. Buhu. Det är skaparen av Johan Falk-filmerna, Anders Nilsson, som själv berättar om hur man nu jagar fildelare med nya metoder. Man bäddar helt enkelt in metadata i de filmer man släpper för försäljning och sen är det möjligt att spåra var filmerna på de illegala streamingsajterna kommer från.

Vilket självklart är helt rimligt. Dels för att det ju faktiskt är olagligt. Men framförallt för att människor som på fullaste allvar lägger tid på att stjäla menlösa filmer och sen dela med sig av dem till andra stackare på nätet förtjänar sina straff. Herre Gud, har ni verkligen inget bättre för er?

Jag menar, JOHAN FALK? Av alla jäkla filmer att sno? Det produceras ju faktiskt en massa asbra grejer och ni lägger tid på att stjäla, för att inte prata om att faktiskt titta på, Johan Falk-filmer. Vafan. Det är lite som att vara tokhungrig och snatta tuggummi. Eller som att vara törstig och äta sand.

Det är som att vilja se Zlatan spela fotboll men att få nöja sig med se Johan Elmander värma upp. Det är helt enkelt inte bra, inte på något sätt. Det kanske är verklighetsbaserat men det betyder i så fall bara att verkligheten är som en dålig film.

Sen kan man ju självklart ta den andra vinkeln, att det faktiskt är rätt konstigt att det ska vara skapare själva som jagar brottslingar om man nu väljer att göra det olagligt att piratkopiera och sprida film.

Oavsett finns det bara en sak att göra – att önska Anders Nilsson och de andra lycka till och god jakt. Det är faktiskt för allas bästa.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

1 timme sedan
Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.