Er syn på kvinnokroppen och bröstvårtan är sjuk

- 08/10/2015, 17:30
För mycket uppståndelse runt en liten kroppsdel.
1 av 4

För mycket uppståndelse runt en liten kroppsdel.

Instagram/Therese Korning

En kroppsdel.
2 av 4

En kroppsdel.

TT Bild

Ännu en.
3 av 4

Ännu en.

TT Bild

Och en till.
4 av 4

Och en till.

TT Bild

Det är helt orimligt att en naturlig kroppsdel kan väcka så mycket uppståndelse och hat.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Bildkälla: Twitter

Bildkälla: Twitter

Bildkälla: Twitter

Det här var några av kommentarerna som Zara Larsson fick ta emot för att hon visade en liten kroppsdel. Ja, om ni inte förstått det så är bröstvårtan en del av kroppen, alltså en kroppsdel.

Jag har aldrig sett någon annan kroppsdel väcka så mycket ilska.

Inte blir någon kallad för vare sig hora eller slampa och inte heller får personen höra att hen ska bli knullad så hårt att denne spyr – bara för att man visar upp en armbåge, näsa eller tå. Och om det någonsin skulle hända, skulle folk tycka att det var en helt orimlig reaktion.

Att man då som kvinna ska bli kallad för både det ena och det andra är fullkomligt orimligt, bara för att man visar upp en kroppsdel som nästintill alla människor har. Och lika orimligt är det att vissa kroppsdelar ska toksexualiseras bara för att just den kroppsdelen råkar tillhöra en kvinna.

Jag vet inte vad ni har haft för traumatiserade upplevelser med bröstvårtan, och jag vet inte heller vad som gör att ni inte kan hantera bilder på en naturlig kroppsdel. Men jag vet att ni har en sjuk syn på kvinnokroppen när en bild på en bröstvårta väcker så mycket uppståndelse och hat.