Fredag 30 Jul
Stockholm

Om ni förbjuder rökning på uteserveringar flyttar jag utomlands

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill absolut inte se ett förbud mot rökning på uteserveringar.
1 av 2
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill absolut inte se ett förbud mot rökning på uteserveringar. Foto: Tom Jerry Boman/TT
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz
2 av 2
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz. Foto: Tom Jerry Boman

Det här är inte en lag som kommer till för att göra livet bättre för människor. Det här en en lag som kommer till för att pissa på oss rökare.

Kommentera (100)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Teodor Stig-Matz är väderpresentatör och debattredaktör på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @kycklingkiev

Våren är på väg. Det blir varmare och skönare. Framför allt betyder det att jag snart kommer sitta på en solig uteservering med en kall öl i ena handen och cigarett i den andra. Musiken som skvalar i mina öron, mina vänners leenden. Solen som steker på, röken som fyller upp mina lungor, nikotinet som sprider sig i mitt blod. Det är bland det absolut bästa jag vet.

Men snart kan det vara slut på det. Moralisterna som stiftar lagarna i det här landet har nämligen bestämt sig för att lägga fram ett förslag på att förbjuda rökning på uteserveringar.

Hatar människor i det här landet allt som är roligt? Allt som ger livet njutning och mening? Är det enda som spelar roll för de här gråa jävla tanterna och farbröderna att vi lever så länge som möjligt? Och tänker de inte på alla par som träffas när de är ute och röker? Alla familjer som bildas.

Inser de inte att det enda man behöver göra om man störs av rök utomhus är att flytta sig en meter åt sidan? Eller, om man är passivt aggressiv tråkmåns, be mig att flytta på mig? Det gör jag mer än gärna.

Varför kan inte uteserveringarna delas upp i en del där man får röka och en där man inte får det? Varför kan inte utredarna komma med konstruktiva förslag i stället för att behandla oss som pestbärare?

Det här är inte ett förslag för att göra livet bättre för människor. Det här ett förslag för att pissa på oss rökare.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (100)
Kopiera länk
Dela