Kan inte alla sluta vara så sjukt kränkta hela tiden?

- 23/05/2016, 17:46 -
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på kränkta människor.
1 av 2

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på kränkta människor.

Tom Jerry Boman/Pixabay

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.
2 av 2

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.

Tom Jerry Boman

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz vill inte nämna några namn, men han gör det ändå. En massa namn.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige blir ett mer och mer kränkt land. Politik handlar inte längre om att komma med bäst förslag, det handlar om att visa att motståndaren pissar mer på dig än vad du pissar tillbaka. Allt för att främja den ideologi du bestämde dig för att följa när du var 14 och gick med i ett ungdomsförbund för att få ligga.

Vänstern är kränkt för att högern ifrågasätter dem. Högern är kränkt för att vänstern ibland ifrågasätter deras ifrågasättande med hårdare ord än "ifrågasätta".

Identitetsvänstern är kränkt för att någon vågar skämta på deras bekostnad. Komikerna som skämtar är kränkta för att identitetsvänstern vågar visa att de blir kränkta.

Israelvänner är kränkta för att Palestinavänner har mage att kritisera deras favoritland. Palestinavänner är kränkta för att någon vågar kalla dem, de snälla fina vänstermänniskorna, för antisemiter.

Veganer är så kränkta att de kommer avbryta dig mitt i din måltid för att tala om det. Köttätare är så kränkta att de kommer ställa sig och dela ut cheeseburgare när skolorna har köttfri måndag.

Landsbygden är kränkt för att ingen bryr sig om landsbygden. Mediafolk i Stockholm är kränkta för att någon vågar påstå att de inte bryr sig om landsbygden.

Vissa verkar inte göra så mycket annat än att vara kränkta (hej Joakim Lamotte, hej Niklas Svensson, hej Hanif Bali, hej Kawa Zolfagary, hej Lars Beckman, hej Alicia Dickner, hej @yb_sodermalm, hej Fredrik Virtanen, hej Jonas Gardell, hej @blisk, hej Alex Schulman, hej Björn Häger, hej Hanne Kjöller, hej Anders Lindberg, hej Richard Herrey, hej Katrin Zytomierska, hej Martin Soneby, hej Kringlan Svensson, hej Christer Sandelin, hej Ivar Arpi, hej Emanuel Karlsten, hej Thomas Engström, hej hela jävla Nöjesguiden, hej Sanna Rayman, hej Åsa Linderborg, hej Henok Achido, hej Sakine Madon, hej Daniel Suhonen, hej Kakan Hermansson, hej Lars Ohly, hej Jenny Bengtsson, hej Paulina Neuding, hej Soran Ismail, hej Alexander Bard, hej Jack Werner, hej Daniel Swedin, hej makarna Uvell, hej Yasri Khan, hej alla supportar till ett Stockholmslag i fotboll, hej polisen, och hej alla som är kränkta över att de inte är med på den här listan).

Andra bestämde sig för att knåda ihop sin gemensamma offermentalitet till ett politiskt parti. Det partiet stöds av över 20 procent av befolkningen, men de är inte ens värda att nämna.

---

Saknar du någon på listan? Dela texten och tagga på Twitter!