Tisdag 17 Maj
Stockholm

Det här är till er som inte haft turen att ha en mamma som jag

Nyheter24:s reporter Therese Loberg har en fantastisk relation med sin mamma och familj.
Nyheter24:s reporter Therese Loberg har en fantastisk relation med sin mamma och familj. Foto: Privat

Min mamma är min hjälte. Vem är din?

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Min mamma förlorade sin mamma när jag var pytteliten. Bara jag tänker tanken på att förlora min så vill jag rulla ihop mig till en liten boll och tjuta högt. Familjen har alltid betytt allt för mig.

Min mamma är min hjälte, min förebild och min tokigaste vän – som är precis som jag.

Min mamma har alltid stöttat mig. Hon har alltid funnits där. Jag vet inte hur många gånger jag ringt till henne i panik, helt söndergråten och bett om att hon ska få mig att må bättre.

Varken jag eller min lillebror har varit lätta. Det kan nog både hon och pappa skriva under på. Men tålamodet har alltid funnits där. Även om det ibland har varit ganska hysteriskt (den egenskapen har jag ärvt).

Min mamma är min bästa vän och ju äldre jag blir, desto mer kan jag se våra likheter och hur hon och pappa har format mig till den personen jag är i dag.

Jag vet att det finns personer där ute som inte haft en sådan tur som jag. Som känner sig tomma på en sån här dag. Personer som inte skulle vilja göra något annat än att bara åka hem och fika med sin mamma, berätta hur fin hen tycker att hon är – men som av någon anledning inte kan göra det.

Den här krönikan är för er. Till dig som av någon anledning inte har någon mamma. Till dig som tycker att den här dagen är sorglig.

Vi alla har inte vunnit på genlotteriet när det gäller föräldrar. Jag är medveten om det. En del personer har till exempel förlorat sin mamma — som min. En del har aldrig haft en mamma. En del har inte haft en bra mamma.

Jag vill uppmana er att ge ett extra fint ord till någon annan. Åk hem till någon och överraska med en kopp kaffe och bulle.

Vi är över 9 miljoner människor i Sverige. Det måste finnas någon person på den här jorden som kan få dig att känna dig lite mindre ensam. Eller så kanske det finns någon du kan känna dig ensam tillsammans med. Någon du kan prata med om hur ensam du känner dig.

Sträck ut en hand, ibland kan man bli förvånad över vem som faktiskt tar den. Men viktigast – var inte ensam. Var aldrig ensam.

Min mamma är min hjälte. Ja det är verkligen så. Men jag vet att fallet inte är så för alla.

Men du borde ha någon hjälte, vare sig det är en partner, ett syskon, en kompis eller ett fluffigt (eller ofluffigt) husdjur. I dag är Mors dag och jag tycker vi kan lägga till – alla hjältars dag.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela