Fredag 16 Apr
Stockholm

Katter torteras till döds – hur kan vi låta det ske?

Sverige måste införa högra straff för djurplågeri.
Sverige måste införa högra straff för djurplågeri. Foto: Tom Jerry Boman / TT / Faksimil Nyheter24

Det är tydliga tecken på att något är riktigt fel och vem vet, nästa gång kanske det inte är ett djur som skadas.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Jag kliver innanför dörren och möts av våran kattunge som bara är 13 veckor gammal. Jag finner egentligen inga ord. Att människor som skadar djur på de mest grymma sätten inte får straffen de egentligen borde i det här jävla landet. Eller att det på riktigt finns människor som njuter av att tortera och ha ihjäl små oskyldiga djur.

Jag är arg, ledsen och äcklad. Under mitt jobbpass intervjuade jag tjejen som hittade katten Sally som fått magen uppskuren. Men det stannar inte där. De vidriga människorna hade också dragit isär kotorna vid svansen. Men trots det stapplade hon sig hem till sin husse. I går hade de hittat en till katt med identiska skador men den här gången i Angered, utanför Göteborg.

Polisen inledde en förundersökning men vi alla vet att det inte kommer leda någon vart, för polisen har tyvärr inte de resurser som krävs. Vilket de borde ha, jag skiter i om det kostar miljontals kronor. Djuren förtjänar det.

Att en människa kan genomföra de sjuka tankarna de har i huvudet är för mig helt ofattbart. Det är tydliga tecken på att något är riktigt fel och vem vet, nästa gång kanske det inte är ett djur som skadas.

Sverige borde införa högre straff för djurplågeri, så att förövarna får det de på riktigt förtjänar.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela