Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Muckar du med en sverigedemokrat får du räkna med bombhot

- 01/09/2016, 16:35 -
1 av 2

Tom Jerry Boman/TT

2 av 2

TT News Agency / Henrik Montgomery/TT

"Det är ett påtagligt mycket större hot mot demokratin att ett hotell blir bombhotat än att en spelning blir avbokad".

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det har varit många svängar i ärendet men här kommer en kort recap: den gamla Boppers-artisten Peter Jezewski spelade för Sverigedemokraterna, ett Best Western-hotell han hade spelningar bokade hos ställde in, Jezewski blev ledsen, hotellet bombhotades (och det är inte ens första gången), SD manade till bojkott, skickade ett hotfullt mail om att avboka alla sina hotellbokningar hos Best Western och nu kan hotellet tvingas boka Jezewski på nytt.

Det kan vara så att jag är gammaldags, men jag tycker faktiskt inte att politiska partier ska lägga sig i vilka artister ett hotell bokar eller inte bokar. Allra minst när den enda orsaken till bojkotten är att det var en av deras sympatisörer som blev avbokad.

Ett seriöst riksdagsparti som aspirerar på att sitta i regering efter nästa val borde hålla sig utanför sådant här.

Vi tar det igen: Ett seriöst riksdagsparti som aspirerar på att sitta i regering efter nästa val borde hålla sig utanför sådant här.

Om du som läser det här råkar vara en så kallad sverigevän tänker du nog "MEN ÅSIKTSFRIHET MAN MÅSTE FAKTISKT FÅ TYCKA VAD MAN VILL DET ÄR EN MÄNSKLIG RÄTTIGHET!!!", och absolut, du har helt rätt.

Men detta gäller även hotellägare i Karlstad. Det är ett påtagligt mycket större hot mot demokratin och mänskliga rättigheter att ett hotell blir bombhotat än att en spelning blir avbokad.

Om Sverigedemokraterna hade varit ett seriöst parti hade de uppmanat sina sympatisörer att inte bombhota alla som tycker olika, i stället för att uppmana till bojkott och på det sättet ytterliga spä på den redan hätska stämningen.

Men muckar du med en sverigedemokrat muckar du med alla sverigedemokrater. Så är det bara. Det har partiledningen visat med all önskvärd tydlighet.

Det ska bli spännande och lite skrämmande att se vad partiet gör när de har mer än bara konsumentmakten att leka med. Till exempel regeringsmakten, om Ebba Busch Thor får som hon vill.

Tror du att SD skulle bli ett bra regeringsparti?