Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nej, S och M har inte tagit SD:s politik

- 12/09/2016, 12:35
Totte Löfström och Jimme Åkesson
1 av 3

Totte Löfström och Jimme Åkesson

TOM JERRY BOMAN/TT

2 av 3

Lars Pehrson

3 av 3

TJB(c) / TOM JERRY BOMAN

Totte Löfström: Nej, Sverigedemokraterna har inte "haft rätt hela tiden".

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag har nog gjort det jag med. Jag har nog gnällt lite frustrerat över att Socialdemokraterna och Moderaterna kommer med förslag som är snarlika saker Sverigedemokraterna har föreslagit.

Det har hänt några gånger på senaste. Och Sverigedemokraterna kan naturligtvis inte låta bli att slå sig för bröstet och skryta om att de har haft rätt hela tiden.

Men det är där problemet ligger: Sverigedemokraterna har alltid förespråkat det här. De tar ingen hänsyn till flyktingströmmar eller krig – de vill inte ha hit en massa invandrare, oavsett hur läget i världen ser ut.

Om du går till en läkare för att få lite hostmedicin utskrivet, och läkaren säger att du borde amputera benet bör du byta läkare. Och även om du sju år senare skadar benet så allvarligt att du måste amputera det betyder det inte att läkaren "hade rätt hela tiden".

När situationer förändras, förändras också lösningarna.

Om du är SD-sympatisör bör du fråga dig om du verkligen håller med Sverigedemokraterna om att vi alltid ska ha den hårda asylpolitik vi har nu, oavsett vad som händer i världen.

Delar du verkligen uppfattningen att den svenska kulturen är så olik arabiska eller nordafrikanska kulturer att vi inte kan bo och leva i samma land?

Om du inte gör det är Sverigedemokraterna ett väldigt dåligt parti att lägga din röst på.

Har S och M tagit SD:s politik?