Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vad händer nu när Trump blir president? Här har du svaret

- 09/11/2016, 12:47 -
1 av 3

TT/Faksimil

2 av 3

Evan Vucci

3 av 3

Faksimil

Nyheter24:s Totte Löfström presenterar de två mest sannolika scenarierna nu när Donald Trump har röstats fram som amerikansk president.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Möjlighet 1:
Dånet från en svärm av trimmade V8-motorer överröstar allt utom dina egna tankar när ni tar er fram genom en i övrigt tyst och stilla öken.

Avgaserna sticker i näsan och han som sitter mittemot dig på truckflaket blottar ett skräckinjagande leende med slipade tänder och en kluven tunga. Men hans deformerade ansikte skrämmer inte dig. Ni är på samma sida, och när ni slåss och plundrar gör ni det som en person.

Det är däri er framgång ligger. Att ni lyckades organisera er när världen gick under. De som försökte bygga sig nya liv i mindre grupper blev snabbt utkonkurrerade av de som var fler och starkare.

Ingen vet längre vilket år det är. Det spelar ingen roll längre. När apokalypsen kom var det mycket som slutade spela någon roll.

När ni närmar er målet stämmer 250 man upp i ett gemensamt vrål av upphetsat ursinne. Framför dig ser du siluetter av människor som desperat försöker fly ut i en tom öken.

Du drar ett djupt, leende andetag när de första bilarna brakar in i lägret.

Möjlighet 2:
Saker och ting fortsätter att vara ungefär desamma som när Obama var president, och om fyra år förlorar Trump valet för att han inte hållit något av det han lovade i valrörelsen.

--

Vilket av alternativen det blir återstår att se, Men de här två alternativen känns i alla fall som de mest sannolika.

Vilken möjlighet tror du mest på?