1 av 2
- Foto: Privat / TT
2 av 2
- Foto: TT

Nej, killar, jag vill inte att ni säger "hej" till mig

Emma Lindström skriver att hon fått nog av män som pratar med henne i tid och otid.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Senaste tiden har det hänt för ofta. Män som jag inte känner och aldrig någonsin önskat lära känna försöker ta kontakt med mig.

Det trillar in snubbar i mina DM och titt som tätt kliver män ut ur det offentliga rummet och in i mitt personliga space. Allt börjar med ett hej.

De har inget där att göra. Hej-männen måste lära sig att jag inte vill snacka med dem, så här är några grejer de skulle kunna ta till sig.

Skriv inte till mig på Facebook. Seriöst, bara låt bli. Om du vill ha kontakt kan du skicka en vänförfrågan. Då kan jag, om jag mot förmodan vill, besvara den och sen kan vi snacka.

Tilltala mig aldrig någonsin på gymmet. Det är redan en plats jag gärna vill undvika, tvinga mig inte att tillbringa ännu mer tid där för att du stör mig i mitt pass.

Kollektivtrafiken är ett transportmedel, inte ett IRL-Tinder. Att två personer klivit på samma buss går inte att likna vid att två personer swipeat höger. Håll käften.

Varför blir jag så arg då? Jo, nu ska vi se.

Det som gör mig glödande förbannad av era hej är inte bara att ni tar upp tid av mitt liv som jag kan tillbringa på bättre sätt, för tro mig det gör ni också. Nej, det värsta är att se er obotliga självgodhet.

Varje gång nån av er närmar sig mig är den jäveln fylld av en förväntan på att jag ska uppskatta det. Som om han var Guds gåva till lilla mig.

Hej-mannen tror att min blotta uppenbarelse är en signal om att jag vill ha hans sällskap. Jag vill aldrig någonsin det.

Känner du nu att jag verkar vara en riktigt jävla bitterfitta? Bra. Säg inte hej om du ser mig.

Om skribenten:

Emma Lindström är reporter på Nyheter24. Följ henne på Twitter här: @emmajlindstrom.

Läs fler krönikor av Emma Lindström:

Till alla tjejer: Så blir du perfekt för honom

Män som klagar på kvinnor i trafiken borde förlora körkortet direkt


Man
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Viaplay byter ut delar av styrelsen

Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.

Polischef efter mordet: Fortsätt visa kurage

En pappa sköts till döds i en gångtunnel, enligt medier efter att ha konfronterat ett ungdomsgäng. Polismästare Carin Götblad hoppas att privatpersoner kommer fortsätta våga visa civilkurage ändå. Annars riskerar vi att få ett totalt laglöst samhälle, säger hon.

Inget människorov i Mellerudsfallet

De tre flickorna uppges själva ha sagt att de hållits inlåsta. Brottsrubriceringen som är aktuell är dock enbart misshandel, rapporterar Göteborgs-Posten.

Ministern: Maximalt 180 miljoner med ny asylpakt

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) påstår att medier fabulerar i rapporteringen om EU:s nya migrationspakt. Det handlar inte om att betala miljarder för att slippa asylsökande utan om maximalt 180 miljoner kronor per år, enligt ministern.

De godaste nyheterna på länge för svensk ekonomi

1 timme sedan
Alla trodde att prisökningstakten skulle sjunka. Men ändå överraskades de flesta av hur mycket den minskade. – Nu är vi nästan i mål, säger Arturo Arques som är Swedbank och sparbankernas privatekonom.