Det ska bli hårdare tag mot skolk, lovar utbildningsminister Gustav Fridolin.
1 av 3
Det ska bli hårdare tag mot skolk, lovar utbildningsminister Gustav Fridolin. - Foto: TT/ TT
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT

Lisa Aggeborn: Det är inte skolk som är problemet, Fridolin, det är du

"Det är inte skolket som gör att Sverige på samma gång halkar efter kunskapsmässigt och rekordhöjs när det gäller nivåerna av ungas ohälsa".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Lisa Aggeborn är redaktör på Nyheter24.

Skolket ska stoppas! Det är det nya direktivet från skolminister Gustav Fridolin. All frånvaro ska anmälas till föräldrarna.

Jag tänker inte ens gå in på varför det förslaget är fullständigt förödande för massor av barn. Jag har jobbat inom skolan och sett paniken i vissa barns ögon när någon form av kontakt med föräldrar diskuteras. Det är bland det jobbigaste jag överhuvudtaget sett, och bara för att bespara dem, som redan straffats med våldsamma eller på annat sett hemska föräldrar, bör det här förslaget skrotas.

Men det här förslaget är minst lika dåligt för alla andra, skolkarna som inte skolkar för att det är trassligt hemma utan för att skolan på ren svenska är kass.

Det är inte skolket som är problemet. Att barn är i skolan har inget värde i sig. När skolan bara blir förvaring så tappar den all sin mening. Då blir resultatet elever som går ut och aldrig får nytta av sin skolgång, för de lärde sig aldrig något.

Det är inte skolket som gör att Sverige på samma gång halkar efter kunskapsmässigt och rekordhöjs när det gäller nivåerna av ungas ohälsa. Det är inte skolket, utan det handlar om att många skolor är helt jävla omöjliga att få en utbildning från.

Mer piskor, mer hemringningar, mer straff är inte svaret. Gör skolor möjliga att vara i, möjliga att arbeta i och möjliga att känna sig trygga i. Jag lovar att närvaron kommer att höjas då.

Det är inte skolket som är problemet. Det är politiker som du, Fridolin, som är det.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Fridolin problemet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.