Fredag 25 Jun
Stockholm

Är det för mycket begärt att Peter Springare ska ta avstånd från rasisterna?

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nyheter24:s Totte Löfström skriver om hur Peter Springare helt utan rädsla för eget liv och rykte red in på Facebook på en vit springare. Och om vilka det var som valde att följa honom.

Kommentera (129)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef på Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @TotteLofstrom

Peter Springare, Örebros poliskårs stolthet, fick till slut nog. Efter att ha tryckts ner av PK-eliten i åratal lyckades han äntligen samla mod nog att säga det ingen annan någonsin vågat säga.

Det var inte bara politiskt inkorrekt, det var också faktiskt inkorrekt. Men alternativ fakta är också fakta.

Och som det välkomnades.

Peter Springare hade aldrig bett om att få bli en riddare på en vit springare. Likt Mel Gibson i Braveheart gjorde han bara det han var tvungen att göra. Precis som Mel Gibson i Patrioten försökte han bara skydda sin familj och sitt folk.

Och exakt som för den skäggiga killen i Mel Gibsons film Passion of the Christ kunde inte ens publicistiska piskor med gäddrag på hindra honom från att göra det som var rätt.

Peter Springare blev en symbol för yttrandefriheten. För allas vår rätt att säga rasistiska saker utan att bli kallade rasister.

Och över hela internet stämde människor upp i en lovsång för den lilla människans rätt att säga vad de faktiskt tycker:

"enkel biljett till afrika för blattarna och sen en atombomb så är problemen löst", "INFÖR DÖDSSTRAFF NU!!!", "dags att skicka hem alla kamel knullande sand apor", "Jag anser att kvinnor har större rätt till våra gator än denna ohyra, kackerlackor måste utrotas. Inlätta ett nationellt garde som åker runt och rensar upp", "Dem hatar oss alla och lever i sin egna värld som dessutom är minst 2000 år bakåt i tiden. Dem ska inte vistas i europa alls". (Källa: Samtliga citat är hämtade ur kommentarer i facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare").

Jag hoppas att Peter Springare är stolt över att ha startat den här folkrörelsen. Jag hoppas att han tycker att det är värdigt en svensk polis att låna ut sitt namn till den här typen av människor.

Om inte borde han kanske ta avstånd för allt det hat och alla de vidrigheter som just nu sprids i hans namn.

--

Här kan du se varför Peter Springare gav en felaktig bild av Sverige i sitt Facebookinlägg:


Borde Peter Springare ta avstånd från rasisterna?
Tack för din röst!
Kommentera (129)
Kopiera länk
Dela