Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Killen som har "feminist" i sin bio på Tinder är det riktiga äcklet

Krönika. Johanna Nordström | 22/05/2017 16:17

Johanna Nordström: Feministkillar behöver agera på riktigt och sluta samla feministpoäng.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag märker väldigt lätt när killar, både på nätet och i verkligheten, försöker samla sina härliga pluspoäng. De promotar feminism och "tar ansvar" själva för att de bidrar till patriarkatet. Ja men ni vet de killarna som säger att de "saktar ner eller går på andra sidan av vägen om de går bakom en tjej" så hon ska känna sig trygg. Ja precis. De.

Även fast dessa killar säger och skriver på sina sociala medier att de är feminister så kommer det fram att dessa killar också tjatar till sig sex, skickar oönskade dick pics och slutshamear.

Så bara för att du säger att du är feminist betyder inte det att jag kommer att lita på dig. Precis som att jag inte kunde lita på killen som på krogen sa att han beundrar starka kvinnor som vågar säga vad de vill men när jag inte ville följa med honom hem så kallade han mig för "hora".

Feministkillar är väldigt bra på att göra saker diskret, bakom stängda dörrar.

Det är liksom killen som har "feminist" i sin bio på Tinder som är det riktiga äcklet.

Men jag vet också att ni killar som verkligen vill att kvinnor ska kunna känna sig trygga och orädda finns där ute. Och jag tackar fan för det.

Så, summan av den här jävla kardemumman.

Feministkillar behöver agera på riktigt och sluta samla feministpoäng för att de är rädda för att vara den kränkta mannen som vi skrattar åt.

Håller du med?