Torsdag 22 Apr
Stockholm

Kärlek är det jobbigaste som finns – men det är det viktigaste vi har

Nyheter24:s Malin Nilsson presenterar kärleksveckan.
Nyheter24:s Malin Nilsson presenterar kärleksveckan. Foto: NRK/Nyheter24

Den här veckan ger Nyheter24 kärleken extra omtanke med Kärleksveckan.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Läs mer

Det är dags att vi pratar om det viktigaste vi har.

Kärleken.

Jag minns när jag som barn lovade mig själv att aldrig bli kär. För att påminna mig själv om det hade jag skrivit det på en lapp ovanför mig säng, så att jag kunde läsa det varje kväll.

För det var så jävla jobbigt att vara kär. Det var liksom inte bara jobbigt att gå runt och vara olyckligt kär – jag vågade inte berätta ens för mina närmaste vänner vem eller vilka jag var kär i. Jag hatade liksom tanken på att någon skulle avslöja mig och att jag för alltid skulle retas för det.

Men här står jag. Snart 26 år har jag överlevt flera partners, fått mitt hjärta krossat och säkert krossat andras. Och jag är kär, och det är fantastiskt.

Men kärlek är ju mer än så.

Det handlar inte bara om kärlek till sin partner eller partners. Utan även till sin kropp, sex, sina vänner, till främlingarna runt omkring. Men allra viktigaste: till sig själv.

För det enda man kan veta riktigt säkert är att du kommer vara med dig själv för resten av livet. Att vara tillsammans med en person behöver inte nödvändigtvis vara det som gör oss fulländade.

I ett samhälle med så stark tvåsamhetsnorm kan det vara jobbigt att både vara kär i flera samtidigt, eller ingen alls. Frivilligt singel tycks för många vara en omöjlighet och möts ofta av kommentarer som "men du hittar någon snart", "du är bara rädd att binda dig" eller "du vill ha lite kul först va?".

Problemet är att bilden av singel är som en deppig Bridget Jones eller en desperat Carrie. Sällan en lycklig Samantha. Nyheter24 ägnar därför singlar extra omtanke på söndag den här veckan.

Men trots berg- och dalbanan av toppar med fjärilar i magen och backar med oro kan kärleken få oss att göra saker vi aldrig skulle vågat annars. Kärleken får oss att känna oss trygga och älskade. Oavsett om det är för kärleken till oss själva eller andra.

Det är därför vi på Nyheter24 ägnar en hel vecka åt kärleken.

För det är det viktigaste vi har.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit kär?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela