Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jag drack två liter vatten varje dag i två veckor – det här hände

- 09/11/2017, 18:16

Vatten ska vara bra för allt möjligt (förutom att bara överleva, alltså). Vad gör det med huden? Nyheter24:s Agnes Källén testade.

Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Okej, så jag vet att jag dricker alldeles för lite vatten. Jag är ofta törstig, men orkar liksom inte gå och hämta ett glas vatten.

Men jag är också medveten om att det inte är speciellt bra att dricka för lite vätska. 

Efter en snabb googling insåg jag att för lite vatten kan leda till en massa tråkigt. Framför allt tre saker: huvudvärk, koncentrationssvårigheter och sämre humör.

Jobbiga grejer, absolut. 

Men det var när jag läste att du kan få sämre hy av för lite vatten som jag insåg allvaret (ja, jag är fåfäng – so sue me).

Läkare och diverse hudspecialister inte riktigt är helt eniga om huruvida vatten faktiskt kan påverka huden, MEN livet är för kort för sådana chansningar. Dessutom påstår många modeller, kändisar och diverse andra fabulösa människor att vatten är nyckeln till ett vackert glow.

Därför antog jag utmaningen – jag skulle dricka två lite vatten (enligt EU:s rekommendation) varje dag.

Här är min berättelse.

Det var svårare än jag trodde att dricka så mycket vatten. Det låter kanske inte så farligt, men två liter är mer än man tror. Jag hade ständigt en vattenflaska vid min sida. På jobbet. På möten. På gymmet (kanske inte så konstigt när jag tänker efter). Till och med i kollektivtrafiken.

Så vad hände då? Märke jag någon skillnad?

“Nja” är svaret på den frågan. 

Huvudvärk: Hade inte jättemycket innan heller, men märkte ingen direkt skillnad.

Koncentration: Jag hade snarare svårare än förut att koncentrera mig. Why, you ask? Det kan ha något att göra med dubbleringen av antalet toalettbesök varje dag.

Humör: Kan inte påstå att jag märkte någon större skillnad på humöret.

Men så till det viktigaste – vad hände med min hud? 

Fick jag mer glow ~inifrån~? 

Först trodde jag faktiskt att det skulle fungera. Här tyckte jag att mitt fejs hade en härlig lyster, efter ungefär en vecka av vattendrickande.

Men tyvärr höll det inte i sig – kanske var det bara hormonellt (och en bra highlighter tbh).

Så tråkigt nog blir svaret nej. Det hände inte så mycket med min hy, förutom att jag fick EN FINNE vilket jag inte haft på länge.

Se själv – före till vänster och efter till höger:

Det ska dock tilläggas att det är oklart hur relationen ser ut mellan finnen och min vattenkonsumtion.

Sammantaget skulle jag säga att vatten är gott, och viktigt för din kropps fortlevnad. Så drick när du är törstig – men mer än så behöver du nog inte.

Läs också om när min kollega Karl Anders Lindahl testade kändisdieten "master cleanse" som går ut på att man typ inte äter någonting alls på fem dagar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Dricker du två liter vatten om dagen?