Nyheter24:s Alma Yttergren tycker inte att Paolo Roberto förtjänar en andra chans.
Nyheter24:s Alma Yttergren tycker inte att Paolo Roberto förtjänar en andra chans. - Foto: Aretha Bergdahl/TV4

Nej, du ska fortfarande inte få en andra chans Paolo Roberto

"Paolo Roberto vill bli förlåten och få en andra chans. Men nej tack. Det är uppenbart att Paolo Roberto inte förstått något alls, och att hans kvinnosyn är precis lika äcklig som förut", skriver Nyheter24:s Alma Yttergren.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Ett genomgående tema i hela "Paolo köper kvinna-historien" är att han tycker så extremt synd om sig själv. Det var det som fick plats i intervjun med Jenny Strömstedt, som lyser igenom på hans Twitter och Instagram och som dånar i poddarna han nyligen ställde upp i. 

Det och hans skeva kvinnosyn.  

Den som hade hoppats på en förändrad man får fortsätta hoppas. Eller gör inte det. Lägg ner förhoppningen. Den är uppenbarligen helt dödfödd.

Missat hela poängen

"Du kommer aldrig bli förlåten" säger Paolo Roberto och syftar på sig själv och alla killar som ertappats med att köpa sex. För han är trött på att inte bli förlåten. Trött på att inte få en andra chans. 

Och han har missat precis hela poängen. 

Paolo Roberto säger rakt ut "Nej" när han får frågan om han lärt sig något. Han tjatar om att han bett om ursäkt till Elin, sin familj och att han pratat med en präst.

Men han är så fokuserad på sig själv och att det är synd om honom, att han helt glömt bort vem som är offret i den här historien. Den kvinna han betalade för sex. 

Skiter fullständigt i kvinnan

Eller jo, han kommer visst ihåg henne. Han beskriver henne som omopererad för flera hundra tusen. Ber lyssnarna googla henne. Säger att sälja sex är ett enkelt sätt att tjäna pengar.  

Bara det att han "kom ihåg fel". Kvinnan han köpte den gången han torskade var en en gatflicka från Rumänien. Den man ska googla är en polsk kvinna. Kanske är det samma lika för honom. 

Paolo Robertos snack visar att han inte har förändrats ett dugg. Han skiter fullständigt i kvinnan han köpte sex av, han tycker inte ens det är fel.

Det hade varit så enkelt för Paolo Roberto att få en andra chans, om han ens hade försökt. Men det har han inte. Därför ska han och hans vidriga kvinnosyn aldrig få det. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

1 timme sedan
Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.