Johan Pehrson (L) har ekonomiska intressen i frågan om fler ordningsvakter.
Johan Pehrson (L) har ekonomiska intressen i frågan om fler ordningsvakter. - Foto: Stefan Jerrevång/TT och Johan Nilsson/TT

Pehrson (L) vill miljardsatsa på ordningsvakter – äger säkerhetsbolag

Liberalernas partiledare Johan Pehrson vill att staten satsar mer pengar på att finansiera fler ordningsvakter. Nu visar det sig att Pehrson äger delar av ett företag som i sin tur driver ett säkerhetsbolag.


Liberalerna har länge jobbat för att det ska finnas fler ordningsvakter och den nytillträdda partiledaren Johan Pehrson har själv varit engagerad i frågan.

Mer specifikt vill partiet satsa 1,8 miljarder kronor fram till 2024 till svenska kommuner som i större utsträckning använder sig av kommunala ordningsvakter, rapporterar Aftonbladet.

Här kan du läsa allt om Johan Pehrsons utbildning, lön och tid i Liberalerna.

Johan Pehrson kopplas till Securus

Nu visar det sig, i en granskning av Aftonbladet, att Johan Pehrson har ekonomiska intressen i frågan.

Mer specifikt ska L-ledaren äga tio procent av "KB18 Företagsförädling", som bland annat driver Securus – ett bevakningsföretag som tillhandahåller ordningsvakter.

Johan Pehrson om säkerhetsbolaget: "Passiv"

Johan Pehrson vill inte ställa upp på en intervju, men skickar följande i en skriftlig kommentar till Aftonbladet:

”Jag är stolt över mina tidigare erfarenheter som företagare och är övertygad om att det är en fördel i arbetet med att ta fram ny politik. Sedan jag återgick till politiken är jag passiv ägare i KB18 utan någon roll i varken styrelse eller i det operativa arbetet”.

”Mitt ägarskap följer det regelverk som finns för förtroendevalda riksdagsledamöter och är transparent redovisat”, avslutar Pehrson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

1 timme sedan
Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.