Ulf Kristersson (M) kommenterar snackisen kring sina vader.
Ulf Kristersson (M) kommenterar snackisen kring sina vader. - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Stella Pictures

Ulf Kristersson om sina vader: "Folk är bara avundsjuka"

Ulf Kristersson är framförallt känd för sina politiska ståndpunkter som Moderaternas partiledare. Men sedan han trädde in i rampljuset har något helt annat varit föremål för diskussion: hans vader.
– Folk är bara avundsjuka, säger han till Expressen.


I oktober 2017 tillträdde Ulf Kristersson som partiledare för Moderaterna och sedan dess har han medverkat i otaliga debatter och utfrågningar om allt från kriminalitet till kärnkraft. 

Men i sociala medier är det en helt annan aspekt av Kristersson som, genom åren, kommit på tal vid upprepade tillfällen: M-ledarens vader.

Ulf Kristersson om sina vader: "En tillgång"

Ulf Kristersson tycks dock ta kommentarerna om sina vader med ro. I en intervju med Expressen får han frågan om hans vader är en tillgång.

– Jag har inget val, men de är en tillgång, ja, säger M-ledaren till tidningen och fortsätter om snacket kring vaderna:

– Jag brukar säga att folk är bara avundsjuka. Sanningen är att det är en blandning av arv och miljö. Min mamma hade imponerande vader med tanke på sin kroppsstorlek i övrigt. Sedan har jag varit gymnast i väldigt många år och som gymnast tränar man inte minst vaderna i väldigt många hopp.

Här kan du läsa 9 fakta om Ulf Kristersson: hans längd, familj och lön.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.