Stockholm

Tobias Andersson (SD) om kritiken: "Lekte med deras kränkthet"

Tobias Andersson (SD) bemöter kritiken efter sin uppmärksammade tweet.
Tobias Andersson (SD) bemöter kritiken efter sin uppmärksammade tweet. Foto: Anders Wiklund/TT och TT

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Tobias Andersson möttes av hård kritik efter en tweet relaterad till partiets valkampanj i Stockholms tunnelbana. Nu berättar SD-ledamoten om tanken bakom tweeten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Som en del av sin valkampanj har Sverigedemokraterna låtit klä ett helt tunnelbanetåg i Stockholm med sin partisymbol. "Välkommen ombord på segertåget" och "SD 22" står det på dörrarna.

– Vi hade en tunnelbanekampanj i Stockholm igår som väckte väldigt mycket reaktioner och där en del påstod att det här var ett rasistiskt tåg och man ansåg att vi inte borde få annonsera i tunnelbanan, säger Tobias Andersson, Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson, till TV4 och berättar vidare:

– Då spann jag vidare lite på det och lekte med deras kränkthet i form av en något provokativ tweet där jag menade på att det här är vad som skulle kunna ropas ut på ett tunnelbanetåg ifall det vore rasistiskt.

Tobias Andersson: "Vill flytta fokus"

Tweeten som Tobias Andersson innehöll en bild på tunnelbanetåget ifråga, tillsammans med texten:

"Välkommen till återvandringståget. Du innehar en enkelbiljett. Nästa stopp, Kabul!".

– Den något provocerande tweeten väckte enormt engagemang från personer som ville flytta fokus från sakpolitik till mitt tonläge, säger Andersson till TV4.

Tweeten fick bland annat hård kritik av Centerpartiets partiledare Annie Lööf som beskrev det hela som "ovärdigt och rasistiskt" och av Romina Pourmokhtari, ordförande för Liberala ungdomsförbundet, som skriver att inlägget vittnar om en "sjukt inhuman och rasistisk människosyn".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.