Nu riktar Ebba Busch en känga till Robert Aschberg efter gårdagens partiledardebatt.
Nu riktar Ebba Busch en känga till Robert Aschberg efter gårdagens partiledardebatt. - Foto: Fredrik Persson/Jonas Ekströmer/TT

Ebba Busch ryter ifrån mot Robert Aschberg: ”Förlegad kvinnosyn som visar sitt fula tryne”

När Ebba Busch ifrågasatte ordningsreglerna under Aftonbladets partiledardebatt skickade Robert Aschberg en syrlig pik till KD-ledaren. Under torsdagen förklarade Aschberg ordväxlingen – och nu replikerar Busch.


Det var under onsdagskvällen, i samband med Aftonbladets partiledardebatt, som Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch hamnade i en hetlevrad ordväxling med moderatorn Robert Aschberg.

Ordväxlingen utspelade sig när Busch ifrågasatte att Märta Stenevi (MP) fått färre repliker under debatten. Aschberg replikerade då att KD-ledaren skulle "skita i ordningsfrågan".

– Nu ska jag ställa en fråga till Annie Lööf (C), bjäbba inte, sade han.

– Jag är inte rädd för karlar som blir arga. Jag tycker att det är rimligt att alla behandlas lika under en valdebatt, replikerade Busch

Robert Aschberg: "Sång- och danskvinna"

Under torsdagen kommenterade Robert Aschberg ordväxlingen, som väckte en hel del reaktioner i sociala medier, där han bland annat kallade Ebba Busch för att vara en så kallad "sång- och danskvinna".

KD-ledaren själv valde senare under torsdagen att kommentera Aschbergs utspel och menar att "det misogyna och sexistiska" fortfarande dyker upp med jämna mellanrum.

"Mycket av jämställdhetskampen handlar om politiska förslag som skulle göra skillnad. Men en del handlar också om hur vi dagligen agerar i det offentliga rummet för alla kvinnors lika rätt. Jag talar om intervjuer, bildsättning, debatter och kommentarer till och om kvinnor...", skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Ebba Busch: "Visar sitt fula tryne"

Hon skriver fortsättningsvis att tiden då man kunde få "kvinnor tysta genom aggressivitet, nedlåtande och förminskade kommentarer måste vara förbi", men menar att den senaste veckan visat att den inte är det och riktar en känga till gårdagens debatt- och moderator Robert Aschberg.

"Så när denna förlegade syn på kvinnor visar sitt fula tryne. Då håller vi inte tyst. Då höjer vi rösten. Ingen ska behöva acceptera att bemöta respektlöshet".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!