Jimmie Åkesson (SD) har ingen klimatångest.
Jimmie Åkesson (SD) har ingen klimatångest. - Foto: Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT

Jimmie Åkesson (SD): "Har absolut ingen klimatångest"

I partiledarutfrågningen i P3:s Morgonpasset uppger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson att klimatkrisen är "något medialt".
– Jag har absolut ingen klimatångest, säger han.


På måndagsmorgonen medverkar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i partiledarutfrågningen i P3:s Morgonpasset. 

Bland annat lyftes den tweet som partiets rättspolitiske talesperson, Tobias Andersson, publicerade i relation till det tunnelbanetåg man klätt i Sverigedemokraternas partisymbol. 

– Det var ett ganska misslyckat försök till ett halvtaskigt skämt. Jag tycker inte att det var särskilt roligt, säger Åkesson.

"Asylinvandringen ska inte kosta någonting"

Vidare talar man om Sverigedemokraternas beräkning att invandringen kostat 93 miljarder kronor varje år sedan 2007 och att asylinvandringen kostat 130 miljarder per år sedan 2014.

Jimmie Åkesson får, i Morgonpasset, frågan vad han tycker att asylinvandringen ska kosta.

– Asylinvandringen ska väl egentligen inte kosta någonting om man sköter det rätt, säger han då.

Jimmie Åkesson: "Absolut ingen klimatångest"

Vidare har Jimmie Åkesson tidigare uppgett att andra länder har större ansvar att minska sina utsläpp jämfört med Sverige.

– Jag har absolut ingen klimatångest. Jag har betydligt mer ångest över skjutningar i Sverige, säger han i Morgonpasset och menar vidare att klimatkrisen är "något medialt", snarare än en faktisk kris här och nu.

– Däremot kan vi stå inför en kris om vi inte gör något, fortsätter han.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!