Annie Lööf har tilldelats ett målsägandebiträde av Gotlands tingsrätt.
Annie Lööf har tilldelats ett målsägandebiträde av Gotlands tingsrätt. - Foto: Christine Olsson/TT

Annie Lööf (C) tilldelad målsägandebiträde efter mordet i Almedalen

Centerparitets partiledare Annie Lööf har tilldelats ett målsägandebiträde av Gotlands tingsrätt i samband med utredningen gällande knivmordet i Almedalen, enligt uppgifter till Ekot.


Mitt under Almedalsveckan i Visby mördades Ing-Marie Wieselgren, 64. Wieselgren deltog på Almedalsveckan i sin roll som psykiatrisamordnare på Sveriges Kommuner och regioner, SKR.

Ing-Marie Wieselgren attackerads på öppen gata med en kniv. Hennes liv gick inte att rädda, utan hon avled av sina skador.

Annie Lööf (C) skulle hålla presskonferens på en terass bredvid gatan där mordet på Wieselgren skedde. Lööf ställde in presskonferensen, men hennes tal hölls senare under kvällen som planerat.

Mannen som misstänks ha utfört dådet greps sedan i nära anslutning till brottsplatsen. Han misstänks nu för förberedelse till terroristbrott genom mord. Centerledaren Annie Lööf har alltså tilldelat ett målsägandebiträde av Gotlands tingsrätt i samband med den pågående utredningen.

Annie Lööf bekräftar på Facebook att hon blivit tilldelad ett målsägandebiträde.

"Det är klart att det är omskakande och att det påverkar mig. Men hatet får inte vinna. På grund av förundersökningssekretessen kommer jag inte som målsägande att kommentera detta ytterligare utan eventuella frågor hänvisas vänligen till mitt målsägandebiträde."


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!