Magnus Engström (KD) avgår.
Magnus Engström (KD) avgår. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Janerik Henriksson/TT

Magnus Engström (KD) avgår – poserade med Hells Angels undergrupp

I en granskning, genomförd av Acta Publica och Expressen, stod det klart att Magnus Engström, kommunpolitiker för Kristdemokraterna i Linköping, har kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels. Nu avgår KD-politikern.


I måndags publicerade researchföretaget Acta Publica, tillsammans med Expressen, en granskning som visade att 64 politiker i höstens val har kopplingar till den kriminella mc-miljön.

Bland dem fanns Magnus Engström, kommunpolitiker för Kristdemokraterna i Linköping, som haft samröre med Red Devils, vilket är en undergrupp till mc-gänget Hells Angels.

Kristdemokraterna har fört samtal med Magnus Engström

Kristdemokraterna har tidigare uppgett för Expressen att man inte haft kännedom om Magnus Engströms samröre med Hells Angels undergrupp Red Devils. 

Däremot har man fört diskussioner kring olämpligheten i att Engström varit med i en mc-klubb som ingår i vad som kallas "Sverigemodellen", där även Hells Angels ingår.

Magnus Engström (KD) avgår

Nu står det klart att Magnus Engström avgår. Dock kommer hans namn finnas kvar på partiets regionlista.

 –Valsedlarna är redan tryckta. Det har tryckts runt tvåhundratusen. Det man kan göra är att stryka honom sen, säger Denisé Cassel, gruppledare för Kristdemokraterna i Linköping, till Expressen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!