Jimmie Åkesson rasar mot S.
Efter Socialdemokraternas pressträff, rörande att SD enligt partiet utgör ett säkerhets- och utrikespolitiskt hot, lät reaktionerna inte vänta på sig. - Foto: Christine Olsson/TT och Marko Sävälää/TT

Jimmie Åkesson rasar mot Socialdemokraterna: "Diktaturfasoner"

Efter Socialdemokraternas pressträff, rörande att SD enligt partiet utgör ett säkerhets- och utrikespolitiskt hot, lät reaktionerna inte vänta på sig.
– Man tror knappt att det är sant, twittrar Jimmie Åkesson.


På fredagsmorgonen kallade försvarsminister Peter Hultqvist (S) och integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) till pressträff, där de hävdade att SD utgör ett säkerhets- och utrikespolitiskt hot.

De trycker då på att Jimmie Åkesson inte, en vecka innan kriget utbröt i Ukraina, kunde välja mellan Rysslands president Vladimir Putin och amerikanske presidenten Joe Biden.

— De har utsett företrädare som ertappats med att ha besvärande kopplingar både till odemokratiska ledare, högerpopulistiska organisationer och Ryssland och auktoritära stater, sade Hultqvist.

Jimmie Åkesson om S: "Diktaturfasoner inför öppen ridå"

Redan innan pressträffen väckte det ilskna känslor hos flera inom Sverigedemokraterna, bland annat partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt som ställer frågan "vad är det här för bananrepublik fasoner?" på Twitter.

Efter pressträffen reagerade även SD-ledaren med hårda ord.


"Diktaturfasoner inför öppen ridå. S har alltså en pressträff för att 'informera' om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser", skriver SD-ledaren i ett inlägg på Twitter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!