Sverigedemokraterna ser ut att bli Sveriges näst största parti.
Sverigedemokraterna ser ut att bli Sveriges näst största parti. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Jomshof: SD kan ställa "helt andra krav" efter valframgången

Sverigedemokraterna ser ut att bli Sveriges näst största parti. Det här gör att de kan ställa “helt andra krav “ vid regeringsbildning. Det uppger partisekreterare Richard Jomshof i SVT:s Morgonstudion på måndagsmorgonen.


Efter söndagsnattens valrysare ser det ut som att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges nästa största parti. För Sverigedemokraterna betyder det “så mycket på många plan”, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof. Att partiet nu är det största partiet på högersidan menar Jomshof betyder “helt andra krav”. Detta säger han i SVT:s Morgonstudion på måndagsmorgonen. 

SD-toppen Jomshof: Det är klart att vi måste kunna prata statsministerposten

– Det är klart att vi måste kunna diskutera ministerposten, det är klart att vi måste kunna prata statsministerposten och talman och presidieposter i de olika utskotten.

Jomshof menar att Centerpartiet och Vänsterpartiet står längre ifrån varandra än vad Sverigedemokraterna och Liberalerna gör. 

– Vi kommer hitta sakfrågor där vi har samsyn, exempelvis i skolfrågan. Sedan är det ju så att de måste acceptera att vi är det största partiet i det här blocket, säger han i SVT:s Morgonstudion. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!