Gunnar Axén var tidigare riksdagsledamot för Moderaterna.
Gunnar Axén var tidigare riksdagsledamot för Moderaterna. - Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT och Anders Wiklund/TT

Tidigare M-ledamoten om public service: "Cancersvulst"

Gunnar Axén, tidigare riksdagsledamot för Moderaterna och före detta styrelseordförande för skandalomsusade Allra, möts av hård kritik efter "ett råd" till sitt forna parti och SD Riks på Twitter.
"Vad sade du just nu?", skriver överläkaren Agnes Wold.


På onsdagskvällen kan det avgöras vilket block som vinner riksdagsvalet. 

Hittills har högersidan, med Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, mandatövertag och mycket pekar alltså på att det blir ett maktskifte.

Här kan du läsa om hur troligt det är att valresultatet svänger.

Gunnar Axén: "En cancersvulst opereras bort helt"

På tisdagen tog Gunnar Axén, tidigare riksdagsledamot för Moderaterna och före detta styrelseordförande för skandalomsusade Allra, till Twitter för att dela en uppmaning till sitt forna parti och Sverigedemokraternas mediekanal Riks.

"Ett råd till @moderaterna och @sdriks inför regeringsförhandlingarna vad gäller "public service": En cancersvulst opereras bort helt, man lämnar inget kvar för då börjar den växa igen.", skriver han i ett inlägg.

Per Bolund: "Sanslöst att se detta"

Uttalandet har lett till kritik och starka reaktioner på Twitter.

"Det går fort nu. Sanslöst att se detta från tidigare moderat riksdagsledamot!", skriver Miljöpartiets språkrör Per Bolund.

Även Agnes Wold, överläkare och professor i klinisk bakteriologi, kommenterar det hela.

"Vad sade du just nu?", frågar hon.

På tisdagskvällen riktade även Björn Söder, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, kritik mot public service och skrev bland annat att public service ska "reformeras i grunden". Läs mer om det här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!