Statsministern får i dag hård kritik av moderaternas före detta informationschef.
1 av 3
Statsministern får i dag hård kritik av moderaternas före detta informationschef. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX /
Makarna Reinfeldt
2 av 3
Makarna Reinfeldt - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
Reinfeldt i kungligt sällskap.
3 av 3
Reinfeldt i kungligt sällskap.

Reinfeldt anklagas för kvinnoförakt

Moderaternas förra informationschef på Newsmill i dag: "Fredrik Reinfeldt och hans grabbklubb är hänsynslösa mot partiets kvinnor."


Moderaternas tidigare informationschef Lena Mannergård ger i dag sin version på Newsmill om hur det egentligen ligger till med partiets interna kultur.

Mannergård skriver i artikeln - som Alliansfritt Sverige  kallar för "graverande" - bland annat att moderaterna är ett parti "som mest tilltalar välbeställda män och som leds och styrs av män."

Mannegård menar vidare att "de gamla moderaternas gubbar ersatts av Nya moderaternas grabbar."

– Tidigare hette de moderata makthavarna Bo Lundgren, Per Unckel, Gunnar Hökmark etcetera. I dag heter de Nya Moderaterna Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, HG (Hans Göran) Wessberg och Per Schlingmann. Idel män, nya som gamla.

Att många kvinnliga moderater i partitoppen tvingats lämna medan de manliga, som även de gjort misstag, fått stanna kvar, är ingen slump menar Mannergård.

– När en kvinnlig moderat gör fel finns inte det manliga nätverket bakom och sluter upp [...] Cecilia Stegö Chilò, Maria Borelius, Ulrica Schenström och Kristina Axén Olin åkte ut med huvudet före när något gick snett medan HG Wessberg, Anders Borg och Tobias Billström kom undan, trots svart arbetskraft och obetalda TV-licenser.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre vinst men Postnord tappar volymer

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.