Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sverigedemokratisk politiker ljög om rattfylla

- 03/08/2010, 14:06 -
Sd-politikern körde rattfull, ljög om det och riskerar nu att uteslutas ur sitt parti.

Sd-politikern körde rattfull, ljög om det och riskerar nu att uteslutas ur sitt parti.

Janerik Henriksson/Scanpix

Undanhöll domen inför valet. Riskerar nu att uteslutas ur partiet.

OSKARSHAMN. En sd-politiker i Oskarshamn dömdes till två månaders fängelse för grovt rattfylleri men valde att dölja det inför valet. Nu riskerar han att sparkas ut ur sverigedemokraterna.

– Om det här stämmer ser vi det som svårt att han kan vara med i partiet över huvud taget, säger William Petzäll, pressekreterare hos sverigedemokraterna, till Barometern.

I en vandelsförsäkran måste kandidater till politiska förtroendeuppdrag uppge om de har dömts för något brott. Och trots att politikern i fråga kandiderar till kommunfullmäktige valde han att inte nämna domen för rattfylleri.

Sverigedemokraternas partistyrelse kommer nu att höra politikern för att sen ta ställning till om han ska uteslutas ur partiet. Processen kommer att vara klar innan valet.

– Vi ser mycket allvarligt på det brottet han har begått, men även att han inte har angett det i sin vandelsförsäkran, säger William Petzäll till Barometern.